Omlós, ropogós bőrű sült csirkecomb: citromos-fokhagymás krumplival sül együtt

scscfkcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A citrom fanyarsága különleges zamattal ruházza fel a pirult csirkecombot és burgonyát, érdemes kipróbálni, ha valami újra vágysz.

Tepsiben sült húst mindig öröm készíteni, és persze megenni is jólesik. A csirkecomb nagy kedvenc, hisz elég csak fűszerezni, esetleg pácban egy éjszakára hűtőbe tenni, majd másnap omlósra sütve mennyei lesz.

Csirkecomb töltve is készülhet, ha azonban unod a megszokott ízeket, próbáld ki a citrommal sült húst, amely mellé még krumpli is kerül. A burgonyának is kijut a jóból, nem csak a citrom miatt, fokhagyma és babérlevél járja át, maga a csoda ez az egyszerű fogás.

Sült csirkecomb citromos-fokhagymás krumplival

scscfkct

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 kg krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj
  • 4 darab babérlevél
  • 1 darab citrom
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított húst fűszerezzük sóval és borssal, 1-2 órára tegyük hűtőbe.

A megtisztított burgonyát vágjuk fel tetszőlegesen (karikázhatjuk vagy cikkelyekre is szelhetjük), a lényeg, hogy egyforma méretűek legyenek. Ezután a krumplit helyezzük lábasba, öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi, a vízbe tegyük bele a megpucolt fokhagymagerezdeket, babérlevelet és sót, majd főzzük forrásig. Vegyük lejjebb a lángot, és főzzük addig, amíg puha lesz (8-10 perc), villával ellenőrizzük.

A krumplit szűrjük le, majd hagyjuk lefedve a fazékban, addig a hússal foglalkozzunk.

A combokat fektessük tepsire, öntsünk rájuk olajat, és toljuk 180 fokos sütőbe, süssük 25-30 percig, amíg színt kapnak.

Amikor a hús az egyik oldalán megpirult, vegyük ki a tepsit, fordítsuk meg a húst, és tegyük mellé a krumplit.

A citrom facsart levét csorgassuk a húsra és a krumplira (reszelt héj is mehet rá, de nem kötelező), utána toljuk vissza még 25-30 percre, míg a hús másik oldala is szép színt kap.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük