Vajpuha, serpenyőben sült csirkemell: krémes, snidlinges mártással van nyakon öntve

csirkemelljoghurttal
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nem kell hozzá sok minden, gyosan és egyszerűen készül, mégis mennyei ez a snidlinges csirkemell.

Villámgyorsan elkészül ez az izgalmas húsétel, a pirosra sütött csirkemellet snidlinges-joghurtos mártás borítja. A húst nagyjából 10 perc elkészíteni: sózd, borsozd, majd süsd itt-ott pirultra, oldalanként bőven elég neki 3-4 perc. 

A szósz sem sokkal több idő, csak mindent össze kell keverni, majd a serpenyőben összemelegíteni. Fontos, hogy abban az edényben melegítsd, amelyikben a csirkemell is sült, így a pörzsanyag is a szószba kerül plusz ízt adva neki. 

A szószt alacsony lángon melegítsd, de ne forrald fel, különben kicsapódhat a joghurt. Bár az ízén ez nem változtat, nem lesz olyan krémes a mártás.

Csirkemell snidlinges mártással

csirkemelljoghurttal2

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 gramm csirkemell
  • 250 gramm görög joghurt
  • 1 marék snidling
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 evőkanál citromlé
  • 60 milliliter alaplé
  • 2 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfiléket - ha vastagok - vágjuk hosszában ketté. Ha még így sem elég vékonyak, klopfoljuk őket nagyjából 1 centi vastagságúra.

Forrósítsunk fel egy tapadásmentes serpenyőt, majd adjunk hozzá egy leheletnyi olajat, éppen csak lepje el az alját.

A csirkemellek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd tegyünk a forró serpenyőbe annyi húst, amennyi kényelmesen elfér. Oldalanként nagyjából 3-4 percig süssük őket, míg itt-ott meg nem pirulnak. Ha kész, tegyük félre a húst.

Egy kis tálban keverjük össze a görög joghurtot, az apróra vágott snidlinget, a citromlevet, a zúzott fokhagymát és az alaplevet, sózzuk, borsozzuk.

Öntsük a szószt abba a serpenyőbe, amelyikben a hús sült, majd 1-2 perc alatt melegítsük össze, de ne forraljuk fel. Locsoljuk a csirkemellre, majd rizzsel vagy kuszkusszal tálaljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük