Aranybarnára sült, fokhagymás édeskáposzta – Köretnek vagy magában is eheted

sült káposzta steak cover ok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A steakről ne csak a sült húsok jussanak eszedbe, vegetáriánusként is ehetsz isteni pirult zöldségeket.

A zöldségeket nem csak párolva vagy főzeléknek érdemes elkészíteni, sütve egészen más ízük lesz. Már egy kevés fűszerrel szórva is tökéletes ízhatást érhetsz el, és ha kicsit jobban megpirulnak, akkor sem kell kétségbeesned.

Vannak olyan zöldségek, amelyek annyira más ízvilágúak lesznek a sütőben, hogy rájuk sem fogsz ismerni, és nem fogod érteni, hogy eddig miért nem szeretted őket. Az egyik ilyen a kelbimbó, amelyet lehet, hogy a levesből a mai napig kipiszkálsz, de sütve imádni fogod, például ezt a parmezánnal sült változatot.

A káposzta talán kevésbé megosztó zöldség, de ez is teljesen más ízt kap sütőben sütve. A sült lilakáposzta-szeletekhez balzsamecet illik, úgy tedd sütőbe, nemcsak finom, de mutatós köret vagy akár könnyed főétel lesz. A fejes káposztából készíthetsz majonézes salátát, de most ebből is „steak” készült, még egyszerűbben, csupán sós és fokhagymás ízesítéssel. 

Sült fokhagymás édeskáposzta

sült káposzta steak recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 fej fejes káposzta (közepes)
  • 4 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál
  • 1.5 evőkanál fokhagymapor
Recept idők

Elkészítés:

A káposztát szabadítsuk meg a külső, sérült leveleitől. Vágjuk 2-3 centiméter széles szeletekre. Kenjünk meg minden szeletet puha vajjal, és szórjuk meg sóval és fokhagymaporral. 

Melegítsük elő a sütőt 230 fokra. 

Egy tepsit terítsünk le sütőpapírral. A káposztaszeletek pucér felét is kenjük meg vajjal, és szórjunk rájuk sót és fokhagymaport. 

Süssük a káposztákat 20 percig, majd vegyük ki a sütőből, fordítsuk meg, és süssük további 15-20 percig. Nem baj, ha a szélük kicsit megpirul, úgy lesz finom. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük