Sült paprika olajban eltéve: sokoldalúan felhasználható finomság

sültpaprika2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A boltokban rengetegféle olajban eltett, különleges fűszerezésű paprikát találni, amelyeket sokféleképpen lehet felhasználni főzés során.

Az olajban eltett zöldségek nagyon szerethetőek, igazi ínyencségek, amelyeket egyáltalán nem nehéz otthon elkészíteni. A házi finomság nagy előnye, hogy te döntöd el, milyen ízesítővel párosítod az olajba zárt zöldséget.

Itt van rögtön az olajban eltett paprika, amelyet pakolhatsz szendvicsekbe, pürésítheted, készülhet belőle kence, belefőzheted mártásokba, kipróbálhatod rizottóval, de egyszerűen, kenyérrel fogyasztva is mennyei. Az olajban eltett paprika ízesítők hozzáadása nélkül is tökéletes, de bátran tehetsz az üvegbe néhány gerezd fokhagymát, borsot, bazsalikomot, oregánót vagy más választott fűszert.

Az olajban eltett paprikát tárold hideg, száraz helyen, felbontás után tedd a hűtőbe.

Sült paprika olajban eltéve

opct

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 darab kápia paprika
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • olívaolaj szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A paprikát mossuk meg, majd egészben tegyük tepsire, locsoljuk meg olívaolajjal.

A tepsit fedjük le alufóliával, 45-50 percre toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe. Félidőnél fordítsuk meg a paprikát.

A megsült paprikát szedjük ki egy tálba, letakarva hagyjuk kihűlni.

A kihűlt paprika héját óvatosan húzzuk le, a magokat távolítsuk el, a paprika húsát vágjuk tetszőleges csíkokra, tegyük tiszta üvegbe.

A paprikára töltsünk annyi olajat, amennyi ellepi, majd csavarjuk rá az üveg tetejét.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük