Pirosra sült, szaftos tarja vele készült krumplival: egyszerű, de nagyon finom

41645244 3179016 f389e299450a5bbae81b1da43b4d3e16 wm
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tepsis lakoma egyszerűen készül, akár hétköznap, munka után is össze lehet dobni, vacsorára, de másnap ebédre is tökéletes.

A tarja szaftos hús, érdemes picit vastagabb szeletekben sütni, de ki is klopfolhatod, akkor azonban ügyelj rá, nehogy túlsüsd, mert úgy olyan lesz, mint a cipőtalp.

Szerintem a tarját a legjobb sütőben pirosra sütni, egyszerűen fokhagymával, sóval és borssal ízesítve. Tartva az alapot, mielőtt sütőbe toltam, füstölt paprikával ízesített lisztbe forgatva elősütöttem, majd krumpliágyra fektetve készítettem tovább. A végeredmény kellően szaftos, ízekben gazdag hús lett. A bőséges fogás mellé saláta vagy savanyúság is dukál.

Sült tarja és krumpli

stct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 8 szelet sertéstarja
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 bögre liszt
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • kevés olaj vagy sertészsír
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucoljuk meg, tetszés szerint vágjuk félbe vagy negyedekre. Helyezzük tepsire, fűszerezzük sóval és borssal, kevés olajjal forgassuk egybe és toljuk 150 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre.

Míg a krumpli sül, foglalkozzunk a hússal. A lisztet keverjük egybe a fokhagymaporral és a füstölt paprikával, majd forgassuk meg benne a tarjaszeleteket. Forró, enyhén olajozott serpenyőben, mindkét oldalán süssük meg a húst (oldalanként 5 perc).

A krumplit vegyük ki a sütőből, a tetejére fektessük rá a hússzeleteket, a serpenyőben maradt zsírral öntözzük meg. Toljuk vissza 180 fokos sütőbe 25-30 percre, míg a hús aranybarnára sül. 

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük