Sütőben sült csirkefalatok fűszeres szafttal: bármilyen körettel isteni

fűszereshús
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha jól készíted el, csirkemellből nagyon izgalmas ételek készülhetnek, mivel semleges íze van, tökéletesen átveszi a fűszerek aromáját.

Fél órán belül tálalhatod a fűszeres csirkemellet, alig van vele munka, és amíg sül, összedobhatsz mellé valami gyors köretet is. Ne aggódj, nem fog kiszáradni a hús, az olaj és a vaj szaftosan tartja, ráadásul mivel magas lángon és rövid ideig sül, nincs ideje kidobni magából a nedvességet. 

Bátran bánj a fűszerekkel, azok adják meg a karakterét: a fűszerpaprika, chili, fokhagyma kötelező eleme, de keverhetsz hozzá zöldfűszereket is, az oregánó és bazsalikom mellé mehet rozmaring, majoránna, kakukkfű is.

Mivel egy kevés szaft is lesz a hús alatt, rizzsel, kuszkusszal kínálva tökéletes, de krumplipüré mellé is el tudom képzelni.

Sütőben sült csirkefalatok

fűszereshús2

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 gramm csirkemellfilé
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk
  • ízlés szerint bors
  • 0.5 tk fűszerpaprika (füstölt)
  • 0.5 tk chilipehely
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk bazsalikom
  • 2 ek vaj
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.

A csirkemellet tisztítsuk meg, ha szükséges, majd vágjuk 2-3 centis kockákra.

Egy kis tálban keverjük össze az összes fűszert. 

A csirkét oszlassuk el egy sütőtálban, locsoljuk rá az olajat, keverjük vele össze. Szórjuk meg a fűszerkeverékkel, oszlassuk el rajta, hogy minden csirkefalatot befedjen. A vajat kockázzuk össze, szórjuk a hús tetejére.

Toljuk a húst a sütőbe 18 percre, félidőnél forgassuk át. Akkor jó, ha aranybarna a külseje.

Húzzuk ki a sütőből, majd rögtön, körettel tálaljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük