Villámgyors, sütőben sült csirkeszárny - Nagyon ropogós és fűszeres lesz

sütőben sült csirkeszárny
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A ropogós, sült csirkeszárnyat nagyon egyszerű elkészíteni, ráadásul a világ egyik legjobb étele.

Régebben nem voltam nagy csirkeszárnyrajongó, de egyszer megkóstoltam anyuét, és azóta egyre gyakrabban szerepel az otthoni menüben. Van annak egy bája, amikor mindenfajta illemet félretéve leszopogatjuk a szaftos húst a csontról. Abbahagyhatatlan étel, nem lehet eleget készíteni belőle.

Akkor lesz igazán finom, ha a hús olyan puha, hogy szinte leomlik a csontról, miközben a bőre jó ropogósra sül. Ennek pedig egy hozzávaló a titka, a sütőpor, valamint az, hogy először alacsonyabb, később pedig jóval magasabb hőmérsékleten süssük a szárnyakat. Emiatt az elkészítése kicsit tovább tart, de a végeredmény miatt nagyon megéri. 

Sütőben sült csirkeszárny

sütőben sült csirkeszárny recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 10 pár csirkeszárny
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 0.5 teáskanál
  • ízlés szerint bors
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 0.5 teáskanál pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. A szárnyakat az inak mentén vágjuk be, majd törjük szét. Tegyük a szárnyakat egy zárható zacskóba. A sütőport, a fokhagymaport, a pirospaprikát, a sót és a borsot keverjük össze, szórjuk a zacskóba a szárnyak mellé, majd alaposan rázzuk össze, hogy mindenhol jól beborítsa a húst. 

Egy tepsit takarjunk le sütőpapírral, majd fektessük rá a szárnyakat. Süssük 30 percig, majd vegyük ki a sütőből és fordítsuk meg őket. 

Vegyük magasabbra, 220 fokra a sütő hőmérsékletét, süssük további 35-45 percig, amíg a szárnyak szép aranybarnák és ropogósak nem lesznek. Forrón, azonnal tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük