Sütőben sült zabkása csokival és mogyoróvajjal: feltölt energiával az édes reggeli

zabkása
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Krémesre sül a zabkása a sütőben, mogyoróvajjal keverve isteni, a megolvadt csoki pedig már csak hab a tortán.

Ha szereted a zabkását, a sütőben sült változatot is ki kell próbálnod, szinte olyan lesz, mint egy sütemény. Mivel a zabpehely semleges ízű, bátran gazdagítsd, keverj mellé csokit, mogyoróvajat, kakaót, mézet, hogy valóban mennyei finomság kerüljön ki a sütőből. 

A zabpehely rostban gazdag alapanyag, így tökéletes reggeli, ellát energiával, egész biztosan nem leszel éhes az ebédig. A mogyoróvaj is hasonló energiabomba, ráadásul házilag is egyszerűen elkészítheted

A recept csak irányadó, bár ez a csokis-mogyorós változat isteni finom, készítheted vaníliásan, akár gyümölcsösen is a sütőben sült zabkását. 

Sütőben sült zabkása

zabkása2

Hozzávalók 6 szelethez

  • 200 gramm zabpehely
  • 2 ek kakaópor
  • 0.5 tk sütőpor
  • 1 nagy csipet
  • 130 gramm mogyoróvaj
  • 1 darab tojás
  • 140 gramm méz
  • 420 ml tej/növényi ital
  • 90 gramm étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 20x20 centis sütőtálat.

Egy tálban keverjük össze a zabpelyhet, a kakaóport, a sütőport és a sót. Egy másik tálban a mogyoróvajat, a tojást és a mézet. Keverjük bele a tejet is.

Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, majd forgassuk bele az apróra tört étcsokit is. Öntsük a masszát az előkészített tálba, a tetejére még kanalazhatunk mogyoróvajat, vagy szórhatunk rá csokit.

Toljuk a sütőbe 30-35 percre, míg megszilárdul. Vágjuk négyzetekre, majd tálaljuk. 

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük