Fánk még sosem készült ilyen egyszerűen: muffinformában sül készre

fánkmuffin
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A puha fánk pillanatok alatt az asztalra kerül, a tésztát nem kell dagasztani, összeállítás után azonnal dolgozhatsz vele.

A fánk kedvelt édesség, melyet nem csak nassolás céljából fogyaszt az ember, reggelinek is tökéletes a finomság. Sokféle pampuska közül lehet válogatni, készülhet édes töltelékkel, cukormázzal vagy joghurtos tésztával. A legtöbb receptben dagasztással és kelesztéssel készítik a tésztát, a gyors változatok sütőporosak, de ez nem ront a finomság élvezeti értékén.

Ha gyorsan készítenél fánkot, akkor kapd elő a muffinformád, finom pampuskát készíthetsz benne. A kisült fánkokat még melegen érdemes fahéjas porcukorba megforgatni, vagy kínálj melléjük vaníliasodót, de mindenféle extra körítés nélkül is jólesik majd, a tésztája kellemesen fűszeres és nagyon puha, köszönhetően az írónak.

Sütőporos fánk

fmct

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 1 bögre finomliszt
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 darab tojás
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 200 g író vagy joghurt
  • 4 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, a muffinformát béleljük ki papírral, vagy kenjük ki olajjal.

A tészta összeállításához a lisztet szitáljuk keverőtálba, forgassuk egybe a sóval, sütőporral, szódabikarbónával, fahéjjal és szerecsendióval.

Egy másik tálban a tojást verjük fel, majd adjuk hozzá a vaníliakivonatot, írót és az olajat, majd dolgozzuk hozzá a száraz hozzávalókat.

A tésztából formázzunk kis gombócokat, helyezzük őket a muffinformába, majd toljuk az előmelegített sütőbe, és 18-22 perc alatt süssük készre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük