Tápláló, egylábasos sütőtökös-kolbászos fusilli – Tökéletes maradékmentő

sütőtökös kolbászos fusilli
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nem, és még mindig nem untam meg a sütőtököt. Pedig már minden formában elkészítettem, de mindig találok egy új ételt, amibe beletehetem.

Ha sütőtököt sütök, valahogy mindig marad belőle egy adag, amit másnap már nem szívesen eszek meg. Ilyenkor kellenek az ötletek, hogy mégis miben szülessen újjá az adott alapanyag. A legtöbbször teljesen egyszerű, hétköznapi fogásokat készítek belőlük.

Mi az, ami gyorsan elkészül, laktató és a válogatósabbak is megeszik? Bizony, a tészta. Nemrég kaptam házi kolbászt, ezt szintén nem eszem meg egyhamar, úgyhogy a sütőtökkel együtt az is ment a tésztára. A kicsit édeskés sütőtök és a fűszeres, sós kolbász nagyon egymásra találtak, érdemes őket együtt kipróbálni. 

Sütőtökös kolbászos fusilli

sütőtökös kolbászos fusilli recept

Hozzávalók 2 személyre

  • 400 gramm sütőtök
  • 100 gramm kolbász
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 250 gramm fusilli
  • ízlés szerint
  • 1 evőkanál olívaolaj vagy vaj
  • ízlés szerint rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát vágjuk kis darabokra, és egy serpenyőben kevés olajon vagy vajon dinszteljük meg. A megsült sütőtököt hámozzuk meg, vágjuk kockákra, és tegyük a hagymákra. Sózzuk, fűszerezzük, majd dobjuk rá a kolbászdarabokat is, és pirítsuk még egy pár percig. 

A tésztát főzzük ki. Egy keveset tegyünk majd félre a főzővizéből.

A megfőtt tésztát szűrjük le, majd a félretett főzővízzel együtt tegyük a sütőtökös kolbászos keverékhez, és addig főzzük, amíg a főzővíz el nem párolog. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük