Sajttal töltött gomba
Ha gyorsan összedobható, de finom vacsorára vágysz, ami a családi kasszát sem terheli le, ez lesz a megoldás.
A gomba kiváló fehérje- és D-vitamin-forrás, melyből rengetegféle finom étel alkotható. Nagy kedvenc rántva, leves és pörkölt formájában készítve is, és még meleg salátát is összedobhatsz belőle.
A svéd gombasaláta egyszerű finomság paradicsommal és fűszerekkel készítve, a nevével ellentétben első kóstolásra a mediterrán tájakra repít. Az ízletes fogást melegen és hidegen is kínálhatod: jó választás magában falatozva, de tésztára vagy rizsre is teheted, vagy próbáld ki pirítóssal.
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd keverjük hozzá a zúzott fokhagymát.
Miután a fokhagymát a hagymához kevertük, 1-2 perc múlva adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, és 1-2 percig pirítsuk.
A megtisztított, tetszés szerint feldarabolt gombát keverjük a hagymához. Adjuk hozzá a fűszereket, a babérlevelet, kakukkfüvet, sót és borsot. A gombát alaposan keverjük el, és dinszteljük addig, amíg a kiengedett víz teljesen elpárolog. Ezután adjuk hozzá a hámozott paradicsomot, balzsamecetet, a citrom levét és a cukrot.
A salátára szórjuk rá a finomra vágott petrezselymet.
A saláta melegen és hidegen is fogyasztható, remekül illik mellé a pirítós.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu