Szalámiból tésztaszósz? Olyan krémes, hogy észre sem lehet venni, hogy a legegyszerűbb hozzávalóból van

szalámis tészta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Sokszor akkor készülnek a legfinomabb ételek, amikor semmi sincs otthon. Ezt a képességet még anyutól tanultam, és azt hiszem, én is tökélyre fejlesztettem.

Egyik nap home office-ban dolgoztam. Ez egyfelől kényelmes, mert nem vesz el időt az utazás, másfelől otthoni körülmények között bizony el lehet csúszni az idővel. De ha a munkát jól is osztom be, az ebéd készítésével sok értékes percet tudok veszteni. És home office ide vagy oda, késő este már nem szeretnék a gép előtt görnyedni, hanem ugyanúgy időben be szeretném fejezni a munkát, mintha az irodában ülnék.

Ha már otthon vagyok, jobban szeretem a saját magam által főzött ételt enni, azokból az alapanyagokból, amelyeket a hűtőben találok. Ez egy olyan nap volt, amikor szalámin és krémsajton kívül nem nagyon volt más a fridzsiderben. A gyorsaság is számított, így valamilyen tésztaételre esett a választásom. A szalámi jóféle házi volt, így gondoltam, a szószba is tökéletes lesz, az erős ízét pedig a krémsajt lágyította picit. 

Szalámis, krémsajtos spagetti

szalámis tészta recept

Hozzávalók 2 személyre

  • 250 gramm spagetti
  • 150 gramm szalámi
  • 100 gramm krémsajt (natúr)
  • 1 fej (kicsi) hagyma
  • 2 evőkanál paradicsomszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint bazsalikom (őrölt)
Recept idők

Elkészítés:

A szalámit, a hagymát és a fokhagymát vágjuk apró darabokra. Egy serpenyőben egy pici olívaolajat forrósítsunk fel, majd dobjuk rá a szalámit és a hagymákat. Pirítsuk addig, amíg a szalámi kiereszt egy kicsit a zsírjából. Keverjük hozzá a paradicsomszószt, fűszerezzük, és főzzük pár percig alacsony fokozaton. Vegyük le a gázról, és keverjük hozzá a krémsajtot. 

A tésztát főzzük ki, majd egy pici főzővízzel együtt forgassuk hozzá a szószhoz, és pirítsuk pár percig. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük