Laktató tarhonyás lecsó bő szafttal - Hogyan főzd együtt a tarhonyát a zöldségekkel?

tarhonyás lecsó cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A jó lecsóhoz nem kell alkalom, nem kell indok, egyszerűen csak sokszor kell készíteni, mert mindenki szereti.

Bár a lecsószezon sajnos nem tart egész évben, amíg csak lehet, készíts rendszeresen. Miért? Mert a legegyszerűbb és a legjobb étel a világon. Az alapváltozatban a hagymás alapra paprika és paradicsom kerül, és ezt szinte a végtelenségig lehet variálni. A receptet kicsit mindenki másképp csinálja, van, aki több paradicsomot tesz bele, van, aki sok tojással, van, aki rizzsel vagy épp sok kolbásszal szereti.

Na, de próbáltad már tarhonyával? A tarhonya egyrészt a menza rettegett körete, másrészt pedig nagyon finom tésztaétel, amely a szaftos fogásokhoz remekül illik. Ahogy ehhez a lecsóhoz is, de a tojás sem maradhatott ki belőle. Aki még tartalmasabban szeretné, szeletelhet bele kolbászt is. 

Tarhonyás lecsó

tarhonyás lecsó recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 5 darab paradicsom
  • 10 darab paprika
  • 1 fej hagyma
  • 200 gramm tarhonya
  • 4 darab tojás
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 3 evőkanál étolaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 300 milliliter víz
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágjuk apróra, a paprikát is vágjuk össze. A paradicsomról húzzuk le a héját, azt is daraboljuk fel.

A tarhonyát vagy szárazon, vagy egy pici olajon pirítsuk meg, majd tegyük át egy tálba. Ugyanebben a serpenyőben forrósítsunk olajat, dinszteljük meg rajta a hagymát. Dobjuk rá a paprikát, fonnyasszuk együtt 10 percig, majd tegyük rá a paradicsomot és a tarhonyát is. Öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, majd közepes erősségen addig főzzük, amíg meg nem puhul a tarhonya és a zöldségek össze nem esnek. Ekkor verjük fel a tojásokat, keverjük a lecsóhoz, majd pár perc után vegyük le a tűzhelyről.

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük