Könnyed, tejszínes tavaszi spárgakrémleves: eteti magát, olyan finom

sklcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tavasz kedvenc idényzöldségéből ízletes krémleves szervírozható, mely a tejföl és a tejszín keverékétől lesz csábítóan selymes.

A jó idő érkeztével a piacokon szebbnél szebb zöldségek sorakoznak, némelyiknek a szezonja rövid, ezért érdemes addig felhasználni, míg kapható. Az egyik ilyen a spárga, melyből zöld és fehér is beszerezhető.

A spárga rendkívül ízletes, egyik áldásos tulajdonsága, hogy természetes vízhajtó. A zöldség párolva és vajon pirítva is mennyei, rengetegféle fenséges fogás készülhet belőle, az egyik nagy kedvenc a zöldből készült krémleves. A leves nagyon selymes textúrában csábít, mely a tejfölnek és a tejszínnek köszönhető.

Tavaszi spárgakrémleves

skct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 csomag zöld spárga
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 l víz vagy alaplé
  • só ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl főzőtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A spárgát készítsük elő, törjük meg, a végét dobjuk ki. Daraboljuk fel.

A vajat és az olajat melegítsük fel, majd dobjuk rá a finomra vágott vöröshagymát és pirítsuk üvegesre, utána a fokhagymát is adjuk hozzá. Körülbelül 1 perc után a feldarabolt spárgát (kivéve a csúcsát) is keverjük hozzá.

A spárgát pirítsuk 1-2 percig, utána öntsük fel vízzel vagy alaplével, fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.

Amikor a spárga megpuhult, a csúcsát is tegyük a fazékba, főzzük addig, amíg megpuhul (néhány perc), ezután szedjük ki, tegyük félre, tálalásnál jól jön majd.

A leveshez adjuk hozzá a tejfölt és a tejszínt, botmixerrel turmixoljuk, majd főzzük forrásig.

A spárgakrémlevest kínáljuk a spárgacsúcsokkal.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük