Hogyan lesz a tejfölös túróból önálló fogás? Bizony, lehetséges

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Gyerekkorunkban gyakran volt az asztalon hideg vacsorák mellett, csak úgy, tejfölös túró, lehetett édesen is enni, vagy sósan, de azt nem gondoltam, hogy ez egy recept. 

Azt pedig pláne nem gondoltam, hogy egy svéd gasztroblogon fogok találkozni vele, ahol gyors köztes étkezésnek ajánlja a szerző. Hiszen a túró eléggé magyar dolog, külföldön legfeljebb az utánzatai léteznek. De még nálunk sem eszik így, mindenfélével megfejelve, ahogy A Green Kitchen Stories készítette.

Mióta kipróbáltam egy jelentős mértékben egyszerűsített változatát, azóta ez az egyik kedvenc reggelim, ami nem csak iszonyú finom, de minden benne van, és elég jól kitart akár egy kései ebédig is. 

Itt almával készül, és valóban ez passzol hozzá a legjobban, de én annyira megszerettem ezt a konstrukciót, hogy csináltam már naranccsal és körtével is. AMikor épp nincs készen hozzá granola, sima durvára vágott magvakkal, különösen mandulával és dióval is finom, szóval elég szabadon variálható, a lényeg a selymes tejfölös túró  és a ropogós feltétek együttállása.

Tejfölös túró tál reggelire

tejfölös túró

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 150 gramm tehéntúró
  • 150 gramm tejföl
  • 0.5 darab alma
  • 1 kávéskanál méz
  • 1 marék granola/magvak
  • ízlés szerint fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A túrót simára keverem a tejföllel, és egyenletesen elkenem egy tányéron. Az almát felkockázom, ráteszem, megszórom a müzlivel, fahéjjal, majd rácsorgatom a mézet.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

Ezt is szeretjük