Tejszínes-fokhagymás csirkemell brokkolival: ebből biztos a repeta

fokhagymás-tejszínes csirkemell cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ellenállhatatlanul finom tejszínes csirkemell brokkolival dúsítva készül, így sokkal laktatóbb és finomabb a fogás.

A szaftos, ízletes fogásokat mindenki szereti. Az egyik ilyen örök kedvenc a tejszínes csirkemell, melyben a dijoni mustár pikáns zamata is érezteti magát.

A tejszínes csirke mindenféle plusz nélkül is finom, de érdemes valamilyen zöldséggel dúsítani, hogy tartalmasabb és ízletesebb legyen. A hús mellé kerülhet gomba, cukkini, spenót vagy brokkoli. Az étel még egy kis zöldfűszert is jól visel, friss petrezselyemmel vagy metélőhagymával is feldobhatod tálalásnál.

Tejszínes-fokhagymás brokkolis csirke

fokhagymás-tejszínes csirkemell ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • kevés olaj
  • só ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 fej brokkoli
Recept idők

Elkészítés:

A húst kockázzuk fel tetszés szerint.

Az olajat magas falú lábasban hevítsük fel, majd dobjuk rá a húst, és süssük fehéredésig. Amikor a hús színt kapott, adjuk hozzá a sót, borsot, zúzott fokhagymát és a dijoni mustárt, keverjük el az alapanyagokat, utána mehet is rá a tejszín.

A tejszínes csirkét alacsony láng felett, gyöngyözve főzzük 10 percig, majd a megtisztított brokkolirózsákat forgassuk hozzá, és lefedve főzzük még 8-12 percig.

Az elkészült fogást rizzsel vagy tésztával kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük