Pár hozzávalós, villámgyors tésztarecept: tejszínes, fokhagymás spagetti

fokhagymás
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Csak annyi ideig kell főzni az ételt, amíg a tészta elkészül, szinte elronthatatlan recept.

Ez a spagetti egy szuper jó alaprecept, ami nagyon gyorsan és egyszerűen készül. Külön izgalmas a technológiája, ugyanis a tészta fokhagymás alaplében fő. Ha megfőtt, le kell kapcsolni alatta a lángot, a forró tészta és lábas elég hőt ad ahhoz, hogy a sajt elolvadjon, a tejszín pedig selymes legyen, tehát a tűzhelyet csak annyi ideig kell használnunk, míg a spagetti elkészül.

Az alapreceptet többféleképpen feldobhatjuk, keverhetünk bele párolt brokkolit, spárgát, grillezett kápia paprikát, szárított paradicsomot, pirított gombát vagy csirkemellet. Ha esetleg nem fogyna el rögtön a tészta, a maradékot tűzhelyen melegítsük, illetve adjunk hozzá egy kis alaplevet, hogy ismét krémes és szaftos legyen.

Tejszínes, fokhagymás spagetti

fokhagymás2

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 700 milliliter alaplé (csirkés)
  • 250 gramm spagetti
  • 60 gramm parmezán
  • 150 milliliter tejszín
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymákat pucoljuk meg, zúzzuk össze vagy reszeljük le.

Egy mély serpenyőben vagy lábasban melegítsünk olívaolajat, adjuk hozzá a fokhagymát, 1-2 percig pirítsuk, de vigyázzunk, ne kapjon oda, mert keserű lesz.

Adjuk hozzá a vajat, kevergessük, míg a vaj elolvad.

Öntsük rá az alaplevet, vegyük feljebb a lángot, forrásig melegítsük. Ha forr, dobjuk bele a félbetört tésztát. Főzzük a csomagoláson megadott ideig, a folyadékot szinte teljesen magába fogja szívni.

Ha kész a tészta, kapcsoljuk le alatta a lángot. Rögtön keverjük bele a parmezánt, alaposan vegyítsük el benne, míg a sajt el nem olvad.

Keverjük bele a tejszínt is a meleg tésztába, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.

Rögtön, melegen tálaljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük