Selymes tejszínes málnakrémleves – Hűsítő desszertként is megállja a helyét

málnakrém leves cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az áfonya mellett a málna a másik gyümölcs, amiből nem tudok és nem lehet mértéket tartani.

A málna az egyik kedvenc gyümölcsöm, számolatlanul tudok belőle enni. Általában öt perccel a vásárlás után szokott elfogyni. Igazi kihívás bármit is készíteni belőle, de néha azért sikerül.

Nyáron a hideg leveseknek van itt az ideje, amelyekkel nemcsak éhséget, hanem szomjúságot is csillapítunk, vagy akár desszertként is kínálhatjuk őket. A tejszín miatt laktató ez a leves, de tegyünk bele minél több málnát is, hogy jó sűrű legyen. A cukor mennyiségét ízlés szerint növelhetjük vagy csökkenthetjük, de használhatunk akár mézet is. 

Tejszínes málnakrémleves

málnakrém leves

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 gramm málna
  • 3 evőkanál cukor
  • 100 milliliter tejszín
  • 100 milliliter víz
  • 0.5 kávéskanál fahéj
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A málnaszemeket óvatosan mossuk meg, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a citromlevet és forraljuk fel. Adjuk hozzá a tejszínt, keverjük meg, hagyjuk, hogy még egyet rottyanjon, majd vegyük le a tűzről. Botmixerrel pépesítsük, ha kihűlt, tegyük hűtőbe.

Hidegen tálaljuk néhány szem málnával, esetleg mentalevéllel díszítve.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük