Tejszínes szószban sült csirkecomb és póréhagyma – A páctól omlós és nagyon finom lesz a hús

tejszínescover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egyszerű fogásban az enyhén lisztes bundában pirult combokat tepsibe tesszük, majd tejszínnel nyakon öntve sütjük vajpuhára.

Csirkecombot mindig előszeretettel készítek, hiszen gyorsan elkészül, ráadásul sokféle módon tehetem izgalmassá a zamatos, szaftos húst. Az egyik kedvenc receptemben a csibecombokat lisztes bundában kicsit megsütöm, épp csak annyira, hogy kapjon egy kis színt, majd tepsibe pakolom póréhagymával és fokhagymával együtt. Azért, hogy a pikáns ízek még erőteljesebbek legyenek, kakukkfű is kerül a húshoz, majd tejszínnel nyakon öntve kerül a sütőbe, a krémes szósztól hihetetlenül omlósra fog sülni, bármilyen krumplis vagy rizses köret mellé nagyszerűen illik majd.

A tejszínben való sütést csirkemellel is ki lehet próbálni, omlós és szaftos lesz tőle. A megmaradt tejszínes zsiradékot nem érdemes kidobni, akár ki is lehet mártogatni, vagy eltehetjük a hűtőbe másnapra, ízletes szósz elkészítésénél még jól jöhet.

Tejszínes szószban sült csirkecomb

tejszínesct

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 8 darab csirke alsócomb
  • 1 szál póréhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés vaj vagy olaj
  • 500 milliliter főzőtejszín
  • 4 ág (kisebb) kakukkfű
  • 1 bögre liszt
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott csirkecombot forgassuk meg lisztben, majd forró serpenyőben, kevés olajon vagy vajon mindkét oldalán süssük fehéredésig. 

Ezután a combokat tepsibe helyezzük, sóval és borssal ízesítjük, megszórjuk a kakukkfűvel. A csirke mellé kerülnek még a zúzott fokhagymagerezdek a darabolt póréhagymával együtt, majd ráöntjük a combokra a tejszínt, és 180 fokos sütőbe toljuk 35-45 perce sülni.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük