Egyszerű, tepsis édesburgonya: pirított fenyőmaggal kínáld

Edesburgonya-fenyomag-peszto-1
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az édesburgonya remek választás, ha könnyen elkészíthető, tartalmas harapnivalóra vágysz. Pláne akkor, ha fenyőmagot is szórsz a tetejére.

Az édesburgonya nem véletlenül vívta ki a helyét a szuperélelmiszerek között: nemcsak isteni finom, de rengeteg olyan tulajdonsága ismert, amelyek miatt több odafigyelést érdemelne. Béta-karotin, C- és E-vitamin-tartalma kimagasló, ugyanakkor bővelkedik olyan tápanyagokban, amelyek meggátolják az étkezés utáni hirtelen vércukorszint-növekedést és -zuhanást. Ezen tulajdonsága rendkívül hasznos, mivel fogyasztását követően nem fog újra rád törni a farkaséhség, így még fogyókúrás, de akár inzulinrezisztens diétába is beilleszthető.

Rengeteg elkészítési módja létezik, bátran próbálkozz a receptekkel, mert ez a szuper zöldség nem okoz csalódást. Pesztószósszal egyenesen fenomenális az összhatás!

Tepsis édesburgonya

Edesburgonya-fenyomag-peszto

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 db közepes édesburgonya
  • 2 ek fenyőmag
  • 4 ek olívaolaj
  • 0.5 tk
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyákat hámozzuk meg és daraboljuk hasábokra. Sózzuk meg, szórjuk rájuk a fenyőmagot, és locsoljuk be az olívaolajjal. Alaposan forgassuk össze a keveréket, hogy az olaj jól átjárja a hasábokat.

Pakoljuk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, fedjük le alufóliával, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. Ezután vegyük le az alufóliát, és süssük további 15 percet, hogy a burgonya és a fenyőmag szépen megpiruljon és roppanós legyen.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük