Villámgyors tésztasaláta szarvacskából – Nyári zöldségekkel tökéletes lesz

szarvacska tésztasaláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tésztasaláta könnyed is meg nem is, saláta is meg nem is, de az biztos, hogy nagyon finom.

Nyáron sokszor nem kívánjuk a nehéz és megterhelő ételeket, de éhesek sem szeretnénk maradni. A saláta finom és egészséges, de azért a legtöbbünknek hiányérzete marad utána, viszont húsok vagy halak mellé már tökéletes köret.

Az alábbi recept nem egy sima zöldsaláta, hanem tészta és roppanós zöldségek találkozása némi majonézes öntettel összekeverve. A hagyományos salátákhoz képest a dresszingnek kicsit édeskésebb az íze, de ezzel harmonizál igazán a sárgarépa és a kaliforniai paprika. Érdemes kisebb fajta tésztából készíteni, például szarvacskából, hogy minél jobban bevonja az öntet.

Ebbe a salátába most roppanós zöldségek kerültek, sárgarépa és kaliforniai paprika. Nem kell belőlük túl sok, hogy egyik se domináljon, de bátran variálhatunk is a zöldségeken. Ha előre elkészítjük a salátát, ne a szósszal együtt tegyük a hűtőbe, mert különben túlságosan megpuhul a tészta.

Tésztasaláta zöldségekkel

szarvacska tésztasaláta recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 300 gramm szarvacskatészta
  • 100 gramm majonéz
  • 2 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál
  • 100 gramm petrezselyem
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fej lilahagyma
Recept idők

Elkészítés:

A szarvacskatésztát főzzük al dentére lobogó sós vízben. Szűrjük le, majd hideg vízzel öblítsük át. 

Készítsük el a szószt, a majonézt, az ecetet, a cukrot, a mustárt és a sót alaposan keverjük össze. A répát, a lilahagymát és a kaliforniai paprikát vágjuk kis darabokra, a petrezselymet aprítsuk össze, majd a tésztával együtt keverjük a majonézes szószhoz.

Tálalás előtt pihentessük egy-két órát a hűtőben.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük