20 perces tiramisu tojás nélkül: habtejszíntől lesz légies a krém

tiramisu2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha nincs kedved bekapcsolni a sütőt, készíts tiramisut, pillanatok alatt elkészül a hideg, krémes desszert.

A tiramisu nyári desszertnek is tökéletes, hiszen sütés nélkül, egyszerűen készül és jól behűtve a legfinomabb. Bár a hagyományos tiramisu is mennyei, a nagy melegben kifejezetten jól jön a tojásmentes változat, nem kell aggódnod egy esetleges szalmonellafertőzés miatt, ha az alábbi receptet készíted el. 

A légies tojáshabot habtejszín helyettesíti az alábbi verzióban: fontos, hogy hideg tejszínnel dolgozz, mert csak úgy lesz stabil a hab. A babapiskótát csak kihűlt kávéba szabad mártani, illetve, ha van kéznél, a kávélikőrt se hagyd ki belőle. Ha gyerekek is ennének belőle, kávé helyett kakaót is használhatsz.

Tiramisu tojás nélkül

tiramisu

Hozzávalók 9 szelethez

  • 250 milliliter habtejszín
  • 250 gramm mascarpone
  • 50 gramm cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 375 milliliter kávé (hideg)
  • opcionális kávélikőr
  • 25 darab babapiskóta
  • kakaópor (tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

A hideg habtejszínt verjük kemény habbá.

A mascarponét keverjük habosra a cukorral és a vaníliakivonattal. Forgassuk bele a tejszínhabot is, akkor jó, ha egynemű a krém.

A hideg kávét és 2-3 evőkanál likőrt - ha használunk - keverjünk össze. Mártsuk a kávéba a babapiskótákat, pár másodperc elég nekik, majd tegyük őket egy sorban egy 20x20 centis tepsi vagy jénai aljába.

Öntsük a babapiskótákra a krém felét, majd ismét egy adag kávéba mártott babapiskóta következik. A maradék krémmel zárjunk, majd szórjuk meg a tetejét kakaóporral. Tegyük a hűtőbe minimum 4 órára, de akár egy egész éjszakára. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük