Aranybarnára sült tojásfasírt hagymával keverve: sütőben is készülhet

tojásfasírt cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fehérjedús tojásfasírt könnyen elkészíthető, amelyet főételként, de mártogatóssal vagy salátával is ehetsz.

Ha szereted a fasírtot, akkor érdemes minél többféle alapanyagból kipróbálni, nem csak húsból. Én nagyon kedvelem a különböző zöldséges változatokat, ezeket valamilyen egészséges gabonával és sajttal gyúrva érdemes elkészíteni.

A brokkolit például ebben a formában még a legádázabb ellenségei is meg fogják szeretni. Persze a hagyományos húsos változatot semmi nem pótolja, de azt is tudod rostgazdagabban készíteni, ha sokmagvas bundába forgatod.

A tojás a húshoz hasonlóan fehérjedús, így kiválóan helyettesíti azt, próbáld ki az alábbi receptet, nem fogsz benne csalódni. 

Tojásfasírt

tojásfasírt recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 darab zsemle
  • 200 milliliter tej
  • 1 fej vöröshagyma (kisebb)
  • 4 darab tojás (M-es)
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • a sütéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

A zsemléket áztassuk tejbe, és várjuk meg, hogy megszívják magukat, majd nyomkodjuk ki belőlük a felesleges folyadékot. 

A hagymát vágjuk apróra, és egy serpenyőben, forró olajon dinszteljük meg. Egy tálba üssünk bele 3 tojást, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük a hagymára, és süssünk belőle rántottát, ügyelve, hogy ne legyen száraz.

A kinyomkodott zsemléket keverjük a rántottához, majd üssük bele a negyedik tojást, és kanalazzunk hozzá zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Formázzuk korongokká, kicsit lapogassuk el őket. 

Ha serpenyőben sütjük, akkor olajon süssük meg, mindkét oldalát 4-5 perc alatt. 

Sütőben is süthetjük, ekkor melegítsük elő 180 fokra, és süssük 20 percig őket.  

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük