Sütés nélküli tökmagos édesség 3 fő hozzávalóból: datolya édesíti

datolyas-tokmagos-desszert
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha nem vagy oda a sütésért, ez az édesség lesz a neked való, 10 perc összeállítani, utána pedig mehet is a hűtőbe.

Isteni desszertet készíthetsz csupán 3 hozzávalóból, a datolya, a tökmag és az étcsokoládé kombinációja egyszerűen tökéletes. Valódi energiabomba ez az édesség, ráadásul mindhárom alapanyagnak rengeteg jótékony tulajdonsága van, a tökmagról itt, a datolyáról itt, az étcsokiról itt írtunk korábban.

Habár hozzáadott cukortól mentes, nem diétás az alábbi desszert, és cukorbetegek is óvatosan fogyasszák, mivel a datolyának magas a fruktóztartalma. Ennek ellenére még mindig sokkal jobb választás, mint a finomított cukorral készült édességek, ráadásul nem csak egészségesebb, sokkal finomabb is. Ha nem hiszed, járj utána!

Tökmagos-datolyás édesség

datolyas-tokmagos-desszert2

Hozzávalók 16 szelethez

  • 130 g tökmag
  • 180 g magozott datolya
  • 130 g étcsokoládé
  • 1 tk olaj (semleges ízű)
Recept idők

Elkészítés:

A tökmagot és a datolyát áztassuk langyos vízbe 15-20 percre.

Szűrjük le, csöpögtessük le, majd egy aprítógépben dolgozzuk össze, míg össze nem áll egy masszává.

Béleljünk ki sütőpapírral egy 20x20 centis tepsit/jénait, borítsuk bele a masszát, oszlassuk el benne, nyomkodjuk bele úgy, hogy egyenletes vastagságú legyen.

A csokit olvasszuk meg vízgőz felett vagy a mikróban, utóbbi esetben 20 másodpercenként keverjük át, míg meg nem olvad. Keverjük bele az olajat.

Öntsük az olvasztott csokit a tökmagos massza tetejére, oszlassuk el rajta.

Tegyük a hűtőbe pár órára, míg megszilárdul, megköt a csoki. Utána a sütőpapír segítségével emeljük ki a tepsiből, majd vágjuk kockákra és kínáljuk.

Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük