Füstölt kolbásszal és szalonnával töltött rántott hús: biztosan nem maradsz utána éhes

bcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A töltött rántott hús magyaros töltelékkel gazdagítva készül, kolbásszal, szalonnával és hegyes erős paprikával. Erőteljes, füstös ízélmény, kifejezetten a magyar konyha szerelmeseinek ízlésére szabva.

A világ hatalmas és sokszínű, rengetegféle izgalmas kultúra fér meg benne együtt. Imádom felfedezni más nemzetek ételkülönlegességeit, de a szívemben ott él a magyar konyha, a régi bevált recepteket újra és újra előveszem. No igen, nem épp a legalakbarátabb ételek, de szerintem mértékkel mindent lehet fogyasztani.

Ha hétvége, akkor ott a helye a rántott húsnak az asztalon. Személyes küldetésem, hogy mindig kitaláljak valami újat, amellyel még ínycsiklandóbbá tehetem a frissensültet. Mellette azonban örömmel tekintek vissza a régi mamaféle receptekre, és próbálom ki, miért is voltak odáig a nagyszülők. Az egyik ilyen kincs a betyárszelet, mely rengetegféle variációban kipróbálható. A tölteléket sokan nyersen töltik a húsba, én azonban biztosra megyek, nem szeretném, hogy a szalonna puha maradjon, inkább lepirítom. A betyárszelet kifejezetten nehéz étel, köretnek salátát érdemes mellé kínálni.  

Töltött rántott hús

bct

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 6 szelet sertéskaraj
  • só és bors ízlés szerint
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 darab hegyes erős paprika
  • 1 bögre liszt
  • 3 darab tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A karajszeleteket két fólia közt klopfoljuk szép vékonyra, majd fűszerezzük sóval és borssal ízlés szerint. 

A kolbász bőrét távolítsuk el, majd kockázzuk apróra a szalonnával és erős paprikával együtt, és serpenyőben pirítsuk le őket.

A hússzeletek egyik oldalára pakoljunk a kolbászos töltelékből, majd az üresen maradt felét hajtsuk rá, és rögzítsük fogvájóval. A húst fel is tekerhetjük, csináljuk úgy, ahogy kényelmes.

A betöltött húsokat panírozzuk ki a szokásos módon: liszt, tojás és zsemlemorzsa.

A bepanírozott hússzeleteket bő, forró olajban, mindkét oldalán süssük aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük