Isteni tonhalas-paradicsomos spagetti olasz fűszerekkel: 30 perc alatt kész

tonhalasspagetti2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nem kell órákat a konyhában állnod, hogy finom és laktató ételt készíts, a tonhalas spagetti isteni, és pillanatok alatt kész.

Ha gyors és egyszerű ebéd- vagy vacsoraötletet keresel, ne kutass tovább, a tonhalas tészta lesz a tökéletes választás. Pillanatok alatt elkészül, nincs vele sok munka, ráadásul isteni finom.

A paradicsomos szószból nem hiányozhatnak az olasz zöldfűszerek, de a fokhagyma sem, sőt, egy kevés chilivel is izgalmasabbá teheted. Mivel a paradicsom elég savas, én egy kevés cukrot is szoktam főzni a szószba. A tonhal mellé kapribogyót is keverhetsz, ahogy mi is tettük, de ha nem kedveled, olívabogyóval is tökéletes lesz. 

A tonhalas spagettit rögtön, melegen kínáld, ha viszont előre készítenéd el, akkor a tésztát ne keverd össze a szósszal, csak amikor már tálalod. 

Tonhalas spagetti

tonhalasspagetti

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej salottahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0.5 teáskanál chilipehely
  • 2 teáskanál olasz fűszerkeverék
  • 800 gramm kockázott paradicsom (konzerv)
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 teáskanál cukor
  • 300 gramm tonhal (olajban)
  • 60 gramm kapribogyó
  • 400 gramm spagetti
  • petrezselyem (a tálaláshoz)
  • ízlés szerint parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat hámozzuk meg, a salottát vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le. A tonhalról öntsük le a levet.

Forrósítsunk egy serpenyőben olajat, majd dobjuk rá a hagymát. Dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a fokhagymát. Szórjuk rá a chilipelyhet, a fűszerkeveréket, keverjük össze, majd fél perc után öntsük fel a paradicsommal. Sózzuk, borsozzuk, egy kevés cukorral ellensúlyozzuk a savasságát. Gyöngyözve, alacsony lángon főzzük 10 percig. 

Közben főzzük a tésztát al dentére.

Amikor picit sűrűsödött a szósz, keverjük bele a tonhalat és a kapribogyót. Főzzük még 2-3 percig, majd keverjük bele a kifőtt tésztát, forgassuk vele össze.

Rögtön, összeaprított petrezselyemmel és sajttal megszórva tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük