Fenséges toszkán csirkemell: krémes, tejszínes szószban puhul a hús

Toszkán tejszínes csirkemell cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csirkehús fokhagymás, tejszínes szószban fő, így lesz ízletes és szaftos. A különleges fogás egyszerűen készül, ezért kezdők is bátran összedobhatják.

A toszkán csirkemell igazán különleges étel, köszönhetően a spenótnak, aszalt paradicsomnak és a fűszerezésnek. A fenséges fogás érdemei közé sorolandó, hogy gyorsan és egyszerűen készül, mégis megállja a helyét a hétvégi asztalon is.

A spenót rendkívül egészséges, vasban gazdag zöldség. A zöld nem épp a gyerekek kedvence, da ha a toszkán recept szerint készíted el, akkor garantáltan tiszta tányért hagynak maguk után. A fogás akkor a legfinomabb, ha friss fűszernövényekkel ízesítve készül, de ha nincs más kéznél, őrölttel is jó lesz.

Toszkán tejszínes csirkemell

Toszkán tejszínes csirkemell ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 darab aszalt paradicsom
  • 80 dkg csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
  • 10 dkg spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejszín
  • 1 teáskanál őrölt bazsalikom
  • 1 teáskanál őrölt oregánó
  • 1 dl víz
  • 8 dkg reszelt parmezán
Recept idők

Elkészítés:

Az aszalt paradicsomot áztassuk meleg vízbe 10 percre, utána daraboljuk fel tetszőlegesen.

A húst szeleteljük tetszőleges vastagságúra, majd sóval és borssal fűszerezzük. Ezután a szeleteket enyhén olajozott, forró serpenyőben mindkét oldalán süssük 2-3 percig.

A visszamaradt zsiradékon a spenótot fonnyasszuk meg, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, aszalt paradicsomot és a tejszínt. A szószt fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval. Ezután a vizet is adjuk a szószhoz és a hússzeleteket is tegyük bele.

Az ételt főzzük 15-20 percig, az utolsó 3-4 percben a reszelt parmezánt is adjuk hozzá.

A toszkán csirkemellet rizzsel vagy tésztával kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük