Lágy, csupa csokis trüffelgolyó kakaóporba forgatva - Pillanatok alatt elfogy

trüffelgolyó2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Trüffelt készíteni sokkal egyszerűbb, mint gondolnád. Nagyon gyorsan megvan és sokkal, de sokkal finomabb, mint a bolti verzió. Csokirajongóknak kötelező!

Ebből a receptből 60 darab kis csoda készül, de ne hidd, hogy hetekig megmaradnak . Olyan gyorsan el fogják kapkodni a családtagok és a barátok, hogy mire észbe kapsz, kezdheted elölről a készítését. 

Ha megtanulod ezt az alapreceptet, akkor ezerféle módon fel tudod utána turbózni. Lehet rakni az olvasztott csokiba kávét, likőrt, gyümölcsöt, magvakat és a többi. Ráadásul készíthetsz tejcsokis, étcsokis, de akár fehér csokis trüffelt is. 

Vannak olyan receptek is, amelyekben a csokit le kell reszelni, és úgy hozzáadni a többi hozzávalót: ebben az esetben nem kell több óráig hűteni a masszát, viszont a reszelés nagyon időigényes és macerás. Én inkább azt a megoldást preferálom, amikor olvasztani kell a csokit: igaz, hogy akkor várni kell kicsit, amíg kihűl, de sok munkát és időt lehet megtakarítani vele. 

Trüffelgolyó

trüffelgolyó

Hozzávalók 60 adaghoz

  • 340 gramm csokoládé
  • 60 gramm vaj
  • 200 milliliter tejszín
  • 50 gramm kristálycukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A csokinkat törjük össze egészen apró darabokra, és tegyük bele egy tálba a vajjal együtt.

A tejszínt és a cukrot melegítsük össze egy lábasban, amíg a cukor el nem olvad teljesen.

A forró tejszínt öntsük rá a csokira és a vajra, és keverjük addig, amíg a csoki el nem olvad és a végeredmény krémes nem lesz.

Hűtsük ki teljesen a masszánkat, rakjuk kb. 2 órára a hűtőbe, hogy formázható legyen.

Keverjük össze a kakaóport a porcukorral.

A masszánkból formázzunk golyókat, és forgassuk meg őket a kakaóporos keverékben.

Készen is vagyunk, jó étvágyat kívánunk hozzá!

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük