Pihe-puha epres piskóta: a habkönnyű tésztába túró is kerül

escover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az illatos piros eperszemekből elképesztően finom sütemények készülhetnek, melyekből biztos a repeta, ez a finomság is ilyen.

A tavasz legnagyobb sztárja az eper, sokaknak ez a kedvenc gyümölcse. Az eper nem csak finom, vitaminokban is bővelkedik, öröm falatozni, és a konyhában is nagy boldogság dolgozni vele, hisz sütésre és főzésre is kiváló.

A piros gyümölcs szezonjában kötelező hideg levest készíteni belőle, de különböző süteményekben is felhasználhatod. Ilyenkor kihagyhatatlan az epres pite, de könnyű pohárdesszertekben és piskótatésztában is remekül érvényesül a gyümölcs. Az epret párosítsd bátran más gyümölcsökkel, például rebarbarával, de csokival és túróval is házasságra léphet.

Az eper és a túró jól megférnek együtt, gondolj csak bele, hogy a túrógombóc is milyen finom, ha eperrel töltöd meg, vagy a piros gyümölcsből készült lekvárral kínálod.

Túrós-epres piskóta

psct

Hozzávalók 14 szelethez

  • 6 darab tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg túró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • cukor szükség szerint
  • 40 dkg eper
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét.

A fehérjét verjük kemény habbá, közben a cukor felét adjuk hozzá.

A tojássárgáját a maradék cukorral keverjük habosra, majd forgassuk egybe a tojásfehérjehabbal.

A lisztet a sütőporral keverjük össze, utána forgassuk egybe a tojásos keverékkel.

A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire.

A túrót villával törjük össze, közben adjuk hozzá a vaníliás cukrot, ha szükséges, édesítsük még pluszcukorral.

Az epret mossuk meg, csumázzuk ki, csepegtessük le, utána vágjuk félbe.

A sütőpapírra simított tésztán osszuk el a túrót és az epret, kanalazzuk bele.

A süteményt toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre.

Az elkészült finomságot langyosan szeleteljük fel, ha szükséges, porcukorral meghintve kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük