Puha, sós muffin túróval és zabpehellyel gyúrva: rostban gazdag reggeli

túrós zabpelyhes muffin cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha inkább a sós reggelik híve vagy, akkor villámgyorsan készíthetsz magadnak mutatós és egészséges muffint, amellyel biztosan jól fogsz lakni.

A túrós receptek mindig nagy sikert aratnak, legyen az sós vagy édes, reggeli vagy desszert. A túró fehérjében gazdag, ám kalóriában szegény alapanyag, ha csak gyümölccsel kevered össze, tökéletes uzsonnára vagy nassolni. Természetesen sütemény is készülhet belőle, sütheted mutatósan, például muffinformában.

A sós muffin kicsit különlegesebb, mint az édes, ha szereted a tojásos ételeket reggelire, akkor még a kedvenc bundáskenyeredet is sütheted muffinformában.

A zabpehely is igazi jolly joker, szintén megy édes és sós ételekhez, és liszt helyett is használhatod, ahogy ebben a túróalapú muffinban is. A tetejéről ne felejtsd a reszelt sajtot, én most mozzarellát használtam, hogy ne legyen annyira zsíros az összhatás.

Túrós-zabpelyhes muffin

túrós zabpelyhes muffin recept

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 450 gramm túró
  • 4 darab tojás (M-es)
  • 11 evőkanál zabpehely (apró szemű)
  • 1.5 kávéskanál sütőpor
  • 0.5 teáskanál
  • ízlés szerint bors
  • 120 gramm sajt (reszelt)
Recept idők

Elkészítés:

A zabpelyhet morzsoljuk össze, vagy késes aprítóban őröljük finomabbra. Tegyük egy tálba, üssük rá a tojásokat, adjuk hozzá a túrót, a sütőport, sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk 5 percet pihenni, amíg a zabpehely megszívja magát. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokon légkeverésre. 

A muffinsütőt béleljük ki kapszlikkal, és osszuk szét benne a masszát, nagyjából a kapszlik háromnegyedéig érjenek. Szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük 20-25 percig.

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük