Filléres tojásleves pillanatok alatt: zsenge újhagymával készül

tlcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egyszerű tojásleves is lehet finom, spórolós napokon könnyű vacsoraként is jól fog esni.

A magyar konyhában a köménnyel készült tojáslevesnek van hagyománya, de most egy olyan receptet mutatunk, ami teljesen más, mégis nagyon szerethető. Egyszerű, filléres és finom, de arra is adunk ötletet, mivel teheted gazdagabbá a levet.

Kínában nagy hagyománya van a levesnek, a legtöbb családban minden ebédnél vagy vacsoránál az asztalra kerül. Az egyik kedvencük a tojásleves, amit, ha különlegesebben szeretnél elkészíteni, használj egzotikus fűszereket. Az alapba reszelj egy kis darab gyömbért, úgy forrald fel, tálalás előtt pedig 2-3 evőkanál szezámolajat keverj a levesbe, sokkal mélyebb ízt és selymesebb textúrát ad az ételnek.

Újhagymás tojásleves

tlct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 liter alaplé (zöldség vagy hús)
  • 4 szál újhagyma
  • 6 darab tojás
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított hagymát karikázzuk fel.            

A tojásokat üssük fel egy tálba, sózzuk és borsozzuk, utána keverjük egybe.

A hagymákból 1 keveset tegyünk félre a tálaláshoz, a többit adjuk az alapléhez és forraljuk fel.

A felforrt lé alatt vegyük lejjebb a lángot, utána lassan csorgassuk bele a felvert tojást, kóstoljunk, ha szükséges, sózzuk és borsozzuk a levest. Körülbelül 5 perc után tálaljunk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük