Titkos hozzávaló, ami új szintre emeli a paradicsomos spagettit: nagyon finom lesz tőle

vajas paradicsomszósz cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A francia konyha bőkezű vajhasználati szokásairól híres, pedig az olaszok is szeretik ezt a módszert.

Az egyetlen recept, amit nyolcéves korom óta ismerek és el is tudok készíteni, az a paradicsomos spagetti. Olívaolaj, hagyma, paradicsom, só, bors. Így tanultam, ez minden recept közül az első, amit ismerek. Elképzelhetetlen volt, hogy máshogyan is készíthető a paradicsomszósz, pedig most kiderült, hogy egyáltalán nem eretnek gondolat másféle zsiradékkal indítani a megszokott folyamatot.

Marcella Hazan, az amerikaiak számára egyik legfontosabb olasz szakácskönyvszerző, paradicsomszósz receptje nem csak, hogy vajjal kezdődik, de rengeteggel. Én ennyire nem mertem elrugaszkodni a valóságtól, a végeredmény így is eget rengető lett. A vaj nem csak ízesebbé, de hihetetlenül krémessé is teszi a szószt, amely így egyenletesebben, vastagabb rétegben vonja be a spagettiszálakat. 

Vajas paradicsomszósz

vajas paradicsomszósz cikkhez

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 gramm vaj
  • 1 pici fej hagyma
  • 500 gramm passzírozott paradicsom
  • só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A vajat egészen alacsony lángon felolvasztjuk, majd belekeverjük a nagyon finomra aprított hagymát. Megsózzuk, fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomszószt, borsozzuk, majd tíz percig főzzük. 

Frissen főtt spagettivel a legjobb.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük