Pillanatok alatt elkészül a házi vaníliás krémtúró - Sokkal finomabb a boltinál

vaníliás krémtúró
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nem nagyon szoktam nosztalgiázni, de vannak olyan ízek, amelyeket ha megérzek, a gyerekkorom jut eszembe.

Gyerekkoromban a hűtőszekrény állandó lakója volt a vaníliás krémtúró, megunhatatlan volt számomra. Sok évvel később a lányom folytatta ezt a hagyományt. Az akkori igencsak gyér választék mára már kibővült, a hagyományos vaníliás ízesítésen kívül kekszes és különféle gyümölcsös változatok is léteznek.

Valahogy mégis a vaníliás íz az igazi, amit otthon is el lehet készíteni, méghozzá nagyon hamar. Egy baj van vele, meg kell várni, hogy kihűljön - ez benne a legnehezebb feladat. 

Vaníliás krémtúró

vaníliás krémtúró recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 4 darab tojássárgája
  • 10 dekagramm cukor
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 4 deciliter tej
  • 1 csipet
  • 500 gramm tehéntúró
  • 1 marék mazsola (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot és a tojássárgáját keverjük habosra, majd adjuk hozzá a pudingport, és lazítsuk fel egy kevés tejjel. A maradék tejet forraljuk fel egy csipet sóval, majd egy pár kanállal lazítsuk tovább a tojásos keveréket. Öntsük óvatosan a forrásban lévő tejbe a tojásos keveréket, és folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre. Vegyük le a tűzről, és várjuk meg, míg kihűl. 

Ha kihűlt, keverjük hozzá a túrót, és botmixerrel dolgozzuk egyneművé. Ízlés szerint tehetünk bele mazsolát vagy valamilyen bogyós gyümölcsöt (én áfonyát szórtam rá). Töltsük tálkákba, és tegyük pár órára hűtőbe. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük