Puha palacsinta extra vaníliával – Már az illata is csábít

vaníliás palacsinta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mióta a lányom megtanult palacsintát sütni, nem telik el úgy hétvége, hogy ne ébredjek erre a csodás illatra.

Ha jobban belegondolok, tudhattam volna, hogy a lányom először a palacsintakészítést fogja elsajátítani. Így a palacsinta nálunk ismét reneszánszát éli. Annyira megszerette, hogy beszereztem egy szuper könnyű palacsintasütőt is, hogy minél gördülékenyebb legyen a sütés. Ő még nagyon precízen méri ki a hozzávalókat, gondosan keveri és aggódik, ha nem egyforma vastagságúakra sülnek a palacsinták.

Gondoltam, ha már ennyire gyakori édesség nálunk, akkor készítek egy vaníliás változatot, mostanában úgyis nagy kedvencem lett, és rengeteg gyümölccsel fogom tálalni. Ennek a palacsintának kicsit más a tésztája, mint a hagyományosnak, vaj van benne, viszont szóda nincs, kicsit az amerikai palacsintára hasonlít, de nem pufi, hanem vékony tésztát sütünk belőle.

Vaníliás palacsinta

vaníliás palacsinta recept

Hozzávalók 8 adaghoz

Palacsinta:

  • 250 milliliter tej
  • 2 darab tojássárgája
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 150 gramm liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 0.5 kávéskanál
  • 2 evőkanál vaj
  • díszítéshez gyümölcsök

Tejszínhab:

  • 200 milliliter habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvasszuk fel. Egy tálban keverjük össze a tejet, a tojássárgáját és a vaníliát. Szórjuk bele a lisztet, a cukrot, a sót, öntsük bele az olvasztott vajat, majd keverjük simára. 

A habtejszínt (fontos, hogy nagyon hideg legyen) verjük kemény habbá. 

Egy palacsintasütőt forrósítsunk fel, kicsit kenjük meg olajjal. Öntsünk bele körülbelül háromnegyed merőkanálnyi tésztát, egyenletesen oszlassuk el. Amikor kicsit felpúposodott, fordítsuk meg. Amikor készen vannak a palacsinták, kenjük meg őket tejszínhabbal, majd díszítsük a kedvenc gyümölcsünkkel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük