Vörös áfonyás-narancsos zabkeksz: gyors harapnivaló a sütisdobozba
Ez a zabban és gyümölcsökben gazdag keksz nemcsak ízvilágával ejt rabul, de instant energiával is feltölt.
A kekszkészítés egyszerű és gyors folyamat, figyelned kell azonban néhány apróságra. Ilyen például a gyors formázás, és a sütéssel sem szabad késlekedned, hiszen a szódabikarbóna miatt hamar elvetemednek a tésztakorongok.
Édesítőként használhatsz kókuszvirágcukrot, amely amellett, hogy kellemes aranybarna árnyalatot ad a tésztának, különleges karamellás ízzel színesíti az amúgy is gazdag összhatást.
Vörös áfonyás-narancsos zabkeksz
Hozzávalók 20 darabhoz
- 20 dkg margarin vagy lágy kókuszolaj
- 15 dkg kókuszvirágcukor
- 0.5 tk só
- 1 db narancs reszelt héja
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 5 dkg durum- vagy fehér finomliszt
- 15 dkg nagy szemű zabpehely
- 1 dl narancslé
- 1 tk szódabikarbóna
- 20 dkg aszalt vörös áfonya
Elkészítés:
A margarint habosítsuk ki a cukorral, majd folyamatos keverés mellett szórjuk bele a sót, a narancshéjat, a liszteket és a zabpelyhet. A narancslevet melegítsük fel, oldjuk fel benne a szódabikarbónát, majd adjuk a cukros masszához, és forgassuk bele az áfonyát is.
Szaggassunk teáskanálnyi mennyiségeket egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és helyezzük őket egymástól 3-4 cm távolságra, hogy sütés közben legyen helyük megnőni. Formázzunk szabályos korongokat a tésztából, majd tegyük a tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük a kekszeket kb. 10 percig, amíg a szélük elkezd aranybarnára változni. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk őket még 5 percig pihenni, majd szedjük ki tányérra.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!