Vörös áfonyás-narancsos zabkeksz: gyors harapnivaló a sütisdobozba

Voros-afonyas-narancsos-zabkeksz-1
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a zabban és gyümölcsökben gazdag keksz nemcsak ízvilágával ejt rabul, de instant energiával is feltölt.

A kekszkészítés egyszerű és gyors folyamat, figyelned kell azonban néhány apróságra. Ilyen például a gyors formázás, és a sütéssel sem szabad késlekedned, hiszen a szódabikarbóna miatt hamar elvetemednek a tésztakorongok. 

Édesítőként használhatsz kókuszvirágcukrot, amely amellett, hogy kellemes aranybarna árnyalatot ad a tésztának, különleges karamellás ízzel színesíti az amúgy is gazdag összhatást.

Vörös áfonyás-narancsos zabkeksz

Voros-afonyas-narancsos-zabkeksz

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 20 dkg margarin vagy lágy kókuszolaj
  • 15 dkg kókuszvirágcukor
  • 0.5 tk
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 5 dkg durum- vagy fehér finomliszt
  • 15 dkg nagy szemű zabpehely
  • 1 dl narancslé
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 20 dkg aszalt vörös áfonya
Recept idők

Elkészítés:

A margarint habosítsuk ki a cukorral, majd folyamatos keverés mellett szórjuk bele a sót, a narancshéjat, a liszteket és a zabpelyhet. A narancslevet melegítsük fel, oldjuk fel benne a szódabikarbónát, majd adjuk a cukros masszához, és forgassuk bele az áfonyát is.

Szaggassunk teáskanálnyi mennyiségeket egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és helyezzük őket egymástól 3-4 cm távolságra, hogy sütés közben legyen helyük megnőni. Formázzunk szabályos korongokat a tésztából, majd tegyük a tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük a kekszeket kb. 10 percig, amíg a szélük elkezd aranybarnára változni. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk őket még 5 percig pihenni, majd szedjük ki tányérra.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük