Fehérjedús vörösbabkrém villámgyorsan – Pirítósra kenve isteni feltét

babkrém cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egyszerű és gyors megoldás, ha gyorsan szeretnél egészséges kencét a kenyeredre.

Amikor igazán finom kenyeret eszel, sokszor elég, ha csak vajjal kened meg. Ha kicsit változatosabb fogásra vágysz, akkor pedig jöhetnek a kencék, amelyekhez biztos találsz otthon alapanyagot. Mártogathatsz bele zöldséget vagy kenheted kenyérre, kétszersültre, attól függ, mennyire vagy éhes, vagy mennyire vigyázol az alakodra.

A kencék lehetnek húsosak, de egyre több húsmentes krém is létezik. Készülhet céklából és fehérjedús tahiniből, vagyis szezámmagpasztából, ennél egészségesebb változat, ami még finom is, nem nagyon létezik. Ha mégis a retró ízek felé hajlasz, ráadásul hús nélkül sem tudsz élni, akkor készíts tepertőkrémet

A vörösbabkrémet tényleg párperces munka összedobni, ráadásul babkonzerv jó eséllyel van a kamrádban. Egy kevés fűszerrel kell csak feldobnod és máris kenheted a kenyérre, ha reggelire eszed, biztos sokáig eltelít majd. 

Vörösbabkrém

babkrém recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 doboz vörösbab (konzerv)
  • 0.5 fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 kávéskanál füstölt paprika
  • 1 kávéskanál citrom leve
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A vörösbabkonzervet csepegtessük le. A hagymát vágjuk össze. Az összes hozzávalót tegyük egy tálba, majd botmixerrel turmixoljuk össze. Tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük