Zabpelyhes kókuszgolyó egyszerűen: rostdús nassolnivaló

kgcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kókuszgolyó régi kedvenc, egyszerű édesség, mely bőven rejt magában lehetőségeket. Mi most zabpehellyel dúsítottuk és a kávé aromájával dobtuk fel a masszát.

A kókuszgolyó nagy kedvenc, hisz sokunk gyermekkorát végigkísérte. A sütés nélkül készült édességtől azonban nem köszöntünk el, felnőttkorban is velünk maradt. Nagyon népszerű piskótatésztából készítve, a felnőttek pedig vodkával bolondítva is kipróbálhatják.

A kókuszgolyó készülhet készen darált kekszből is, de a kedvenc fajtádat otthon is előkészítheted, ha van darálód. Hogy igazán rostdús legyen, zabkekszből készítsd. Ha gyerekek is kapnak belőle, akkor a kávé ne kerüljön bele, helyette fahéjjal varázsold különlegesebbé az édességet.

Zabpelyhes, sütés nélküli kókuszgolyó

kgct

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg darált háztartási keksz vagy darált zabkeksz
  • 10 dkg finom szemű zabpehely
  • 6 dkg cukor
  • 5 dkg cukrozatlan kakaó
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál mogyorókrém
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 1 dl presszókávé
  • 1 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

A darált kekszet, zabpelyhet, cukrot, kakaót és a kókuszreszelék felét forgassuk egybe. Ezután adjuk hozzá az összes többi alapanyagot. A jól gyúrható masszából formázzunk tetszés szerinti golyókat, majd forgassuk meg őket a maradék kókuszreszelékben.

Az elkészült kókuszgolyókat tároljuk hűtőben. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük