Zöldfűszeres chiliszósz jemeni recept szerint: csodát tesz a hús- és tésztaételekkel

zccover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A vibráló színben pompázó szósz nem a megszokott ízvilágot képviseli, egyszerre csípős és friss, sokféle finomsággal kipróbálható.

A zöld chilitől lesz tüzes zamatú a mártás, amely tésztával egybeforgatva is isteni, de pékárura is kenheted, próbáld ki akár hot dogban, hamburgerben vagy bármilyen szendvicsben, elképesztő ízélményben lesz részed! Ez a karakteres kence sültek mellé is illik, és salátaöntetekbe is kerülhet belőle egy kevés. Ha pedig ínyenc vagy, joghurtba keverve is tehetsz vele egy próbát.

A vibráló színű ízbomba a citromtól kap egy kis frissességet, amit mentával is kiegészíthetsz. A paprika terén is használhatsz plusz alapanyagot, jalapeñóval még erőteljesebb hatást érhetsz el.

Zöldfűszeres chiliszósz

zcct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor koriander
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 darab zöld chili
  • 1 késhegynyi római kömény
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • olívaolaj szükség szerint
  • 1 evőkanál citrom (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Az összes alapanyagot tegyük aprítógépe és dolgozzuk össze, az olajból annyit tegyünk hozzá, hogy pestosűrűséget kapjunk, adagoljuk evőkanalanként. A bekevert chiliszósz a végén citromlével tehető még frissebbé.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük