Zöldséges tócsni gazdagon: csicseriborsó és spenót is dúsítja

Csicseriborso spenot porehagyma fasirt c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nevezhetjük tócsninak, de ez a fogás annyira gazdag, hogy fasírtként is megállja a helyét: tápláló, finom és hús nélkül készül.

Ez a fogás annyira tartalmas, hogy rohanósabb napokon köretet sem kell hozzá készítened, hiszen akár önmagában is fogyaszthatod. Elég, ha egy kevés citromlevet locsolsz rá, vagy mártogatóssal kombinálod, és már kész is a gyors vacsora.

Ez a recept nem használ tojást, helyette chiamag (vagy tetszés szerint lenmag) tartja össze a masszát, így tojásallergiásként is bátran eheted, és vegán étrendbe is beilleszthető. Ha érdekelnek további tojáshelyettesítő alapanyagok és módszerek, akkor ide kattintva olvashatsz róluk. Ha pedig kipróbálnád, hogyan alkalmazható a csicseriborsó leve tojásfehérjeként, akkor leszűrés után ne öntsd ki az értékes folyadékot, hanem olvasd el, mi mindenre használható. Itt találsz róla egy hasznos cikket.

Zöldséges tócsni

Csicseriborso spenot porehagyma fasirt

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 db konzerves csicseriborsó
  • 1 tk
  • 1 csokor friss, apróra vágott petrezselyem
  • 0.5 db citrom leve és reszelt héja
  • 2 ek tahini (szezámpaszta)
  • 200 g párolt spenót durvára vágva
  • 250 ml növényi ital
  • 200 g liszt
  • 0.5 tk szódabikarbóna
  • 3 ek chiamag
  • 1 csipet bors
  • 0.5 tk chilipehely
  • 1 db póréhagyma apróra vágva (csak a fehér rész)
  • 3 ek olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Mérjük egy nagyobb edénybe a leszűrt csicseriborsót, a sót, a petrezselymet és a citromlevet, és egy krumplinyomóval vagy villával törjük darabosra őket.

Az olaj kivételével adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, és alaposan keverjük össze.

Kevés olajjal hevítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőt, és kanalazzunk bele néhány evőkanálnyit a keverékből. A kanál hátával lapítsuk korong formájúra. Ne zsúfoljuk túl a serpenyőt, célszerű egyszerre csak 3 tócsnit sütni.

Közepes hőfokon süssük 3-4 percig mindkét oldalukat, majd ha aranybarnák, szedjük őket papírtörlőre.

Ha egyszerre nem tudjuk az összes tócsnit elfogyasztani, de lefagyasztani sem szeretnénk, akkor a nyers masszát tegyük jól zárható edénybe, és 2-3 napig tároljuk hűtőben. Ez idő alatt bármikor frissen süthetünk egy-egy újabb adagot.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük