Isteni szendvicsek kenyér nélkül: finomak és ugyanolyan laktatóak

zöldségszenyacover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A szendvicseket mindenki szereti. A gyors és laktató harapnivaló sok mindenből készülhet, de nem csak friss pékáruból készítve remek választás.

A szendvicsek nagy előnye, hogy gyorsan elkészíthetőek és nagyon praktikusak, jól viselik a szállítást, könnyen csomagolhatók, ezért tökéletes útravalók. Összeállításuk rengeteg módon kivitelezhető, megkenhetjük különböző krémekkel, felvágottak és zöldségek is belekerülhetnek, sőt, az amerikaiak körében nagyon népszerű a mogyoróvajjal és dzsemmel gazdagított szendvics is.

A szendviccsel csak egy probléma van, valódi szénhidrátbomba, ezért fogyókúrázóknak nem ajánlott a fogyasztásuk a pékáru miatt. Természetesen, mint mindennek, a szendvicsnek is léteznek sokkal egészségesebb változatai, amelyekben a kenyérféléket elhagyjuk, zöldséggel és gyümölccsel helyettesítjük. A most következő írás az egészséges szendvicsekre fókuszál, ötleteket adunk, hogy pékáru helyett mivel is készülhet a gyors harapnivaló, ami ugyanolyan laktató és finom.

Gomba

Grillszezon kezdetén érdemes nagyobb gombafejeket vásárolni, a meggrillezett kalapokból gusztusos, jól variálható szendvicseket készíthetünk. Remekül illik bele a Benedict tojás, sonka, hollandi mártás, esetleg bacon, de még avokádókrémmel megkenve is isteni lesz.

gombact

Paprika

A vitaminban gazdag zöldség többféle színben, méretben, édesebb vagy csípősebb változatban is elérhető, a pritamin és kápia paprikát érdemes grillezni, de nyersen is használhatjuk kenyér helyett. A kápia alakja és édesebb aromája miatt jól variálható - sonkával, salátával és majonézes öntettel annyira finom, hogy nem is fog hiányozni a kenyér a szendvicsből.

Paradicsom

A paradicsomból készül az olaszok kedvenc minimalista salátája, a caprese, amit akár szendvics formájában is szervírozhatunk, de ha épp hamburgert sütnénk, érdemes paradicsomhoz igazított húspogácsát sütni és a zöldségbe pakolni.

Cukkini

A hidratáló zöldségből a tikkasztó nyári napokon fog jólesni a szendvics. Semleges íze miatt bátran gazdagíthatjuk, félbevágva, a magját kikaparva melegszendvics is készülhet belőle.

Padlizsán

Csakis grillezve. A szeleteket vastagabbra vágva tegyük a forró vaslapra, paradicsommal és további zöldségekkel gazdagítva a vegetáriánusok nagy kedvence lehet az így készült finomság.

Saláta

Jég-, fejes- vagy fodros salátával is helyettesíthető a kenyér, sonkával és sajttal feltekerve olyan lesz, mintha zöld tortillába harapnánk. A salátalevelekbe tojássalátát is tehetünk, finom, laktató, gyomorkímélő az így készült szendvics.

salátact

Alma

Ahogy már említettem, Amerikában szeretik a mogyoróvajjal készült szendvicset, kenyér helyett almaszeleteket érdemes megkenni a mogyoróvajjal, mehet rá még dzsem vagy gabonapehely, reggelire tökéletes harapnivaló lesz.

Sárgadinnye

Mediterrán vidéken a sárgadinnyeszeleteket szokás pármai vagy serrano sonkával körbetekerni, könnyű és nagyon finom előétel, igazi klasszikus fogás.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük