Főzzél medvehagymás fasírtot levesbe!

Húsgombóc levesbetétnek

SóBors 2018. május 2.

A medvehagyma mindenbe jó, a pogácsától a pesztóig, a levestől a palacsintáig bármibe bele lehet tenni, feltéve, hogy szeretjük az ízét. Valamint, ha bevállaljuk, hogy sajnos egész nap bűzleni fogunk tőle. A főzés viszont sokat enyhít a bukéján, szóval, ha azt szeretnénk, hogy meg is legyen az érzés, de ne is hagyjon nyomot az egész napunkon - és még egy finom levesünk is legyen, akkor készítsünk medvehagymás húsgombóc levest.

Egy kis szerencsével még sikerül elkapni a medvehagyma szezon végét. Aki olyan helyen lakik, az akár magának is szüretelheti az erdőben a leveleket, aki viszont nem, az kénytelen jó drágán megvenni a piacon, vagy a szupermarketben. Utóbbi nem biztos, hogy az elsődleges frissesség szinonimája, hiába, az élethez és a főzéshez szerencse kell, nem kevésbé a friss alapanyagokhoz. Főleg, ha friss, zöld levelekről van szó. 

medvehagymas_hugombocleves.jpg

A medvehagymás húsgombóc tulajdonképpen egy klasszikus levesbetét, egy kissé átdolgozva. Vagy, akár úgy is mondhatjuk, hogy egyfajta főtt fasírt. Lényeg, hogy egy így felturbózott levessel simán jól lehet lakni, már-már egytálételként viselkedik. 

Koncentrálj a fasírtra!

Az eljárás is pontosan ugyanaz, mint a fasírtnál, csak a végén, ahelyett, hogy forró olajjal bűvészkednénk, egy nagy fazék levesbe dobjuk bele a gombócokat. Így lesz a világ legegyszerűbb leveséből a legmenőbb. 

 

Az eredeti receptet az Illatok a konyhámból blogon olvashatjátok. Most, hogy lassan itt a sok friss gyümölcs, ideje felhasználni a konyhában maradt befőtteket, például meggyes-mascarponés pite formájában, vagy itt van ez az avokádós-tonhalas szendvicskrém a blogról, amit szintén érdemes kipróbálni. 

Kép forrása: illatokakonyhambol.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr113869686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.