Pesto házilag
Pesto Genovese receptje

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Van az az olasz néphiedelem, hogy az a lány fog hamarabb férjhez menni, aki a legtöbbféle pesztót tudja elkészíteni. Ez egyébként nem is áll távol a valóságtól, egy jó pesztó komoly hatással tud lenni a férfi gyomrára, ami ugyebár, tudjuk, a szívéhez vezető út.

Természetesen pesztót nemcsak hapsifogás céljából érdemes készíteni, hanem például azért is, hogy legyen otthon valami igazán ütős, amikor hirtelen kell meggyőző ebédet készíteni. Innentől kezdve csak egy zacskó jó minőségű tésztára van még szükség, és a probléma letudva.

Vegyél egy nagy, élő bazsalikomot, egy kevés fenyőmagot, sajtot, olívaolajat és már kész is a házi pesztó. Ami sokkal finomabb, mint a bolti üveges, és bónuszként még tovább el is áll.

Nem ér csalni!

Ahogy az ilyen, csak pár alapanyagból álló kajáknál lenni szokott, az igazán jó genovai pesztóhoz is jó alapanyagokra van szükség. Tehát nem érdemes nekiállni sansa olivaolajból, zacskós, előre reszelve árult kamuparmezánból.

Eredeti pesto

4352804 7484e8649ebcb379accd8762bac226e2 wm

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 1 csomag bazsalikom
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 evőkanál reszelt pecorino
  • 1 marék fenyőmag
  • 0.5 deciliter extraszűz olívaolaj
  • 3 darab gerezd fokhagyma
  • 1 csipet

Elkészítés:

1. Mossuk át a bazsalikomot folyó hideg víz alatt, majd konyhai papírtörlőn szárítsuk meg a leveleket. Nem kell teljesen száraznak lennie a bazsalikomnak, de ne is csurogjon róla a víz, mert úgy könnyebben megromlik majd. Sokat segít ha a száránál fogva csuklóból rántunk rajta párat mielőtt lefektetjük a papírlapra.

2. Tépkedjük le a szárakról a leveleket és tegyük a turmixgépbe, vagy a botmixer magas falú keverőtáljába. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, a sajtokat, fenyőmagot, és öntsük a tetejére az olajat.

3. Ne a legmagasabb fokozaton zúzzuk össze a hozzávalókat, és ne is folyamatosan mixeljünk. Ütemesen nyomkodjuk a gombot addig, amíg kicsit darabos, kicsit pépes lesz a pesztó. A végén ízesítsük sóval ha szükséges.
Ezt is szeretjük