Robban a konyha, szépen néz a család: a házi nudli
Nudli készítése

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kifőtt nudlit ehetjük paradicsomos szósszal, mint az olaszok, de vajban megforgatva, mákkal és cukorral igazi magyaros étel. A nudlit megforgathatjuk pirított zsemlemorzsában is, jófajta, házi sárgabaracklekvárral tökéletes desszert.

 Na, de mégis, mitől lesz konkrétan hibátlan a krumplinudli, még akkor is, ha nem a nagyi csinálja? Először is, ne gondold túl!

Másodszor, készülj fel rá lelkileg, hogy fel fogod robbantani a konyhát, és utána minimum fél napig takarítod a keményítős ragacsot. Harmadszor pedig a liszt mennyiségét kell jól eltalálni, ami ugye, a krumpli minőségétől függ, azaz, hogy mennyire vizes. Szóval, a nudli az a műfaj, amit az ember évente maximum kétszer készít, vagy, ha nagyon elszánt, háromszor.

Nem ördöngösség a nudli készítése

Ha nagyon elszánt vagy, és a gyerekek követelik, akkor nincs mit tenni. Egyetlen tippet tudunk adni a dolgod megkönnyítésére: takard le szilikonos sütőpapírral a deszkát (négy sarkába rajzszögekkel rögzítve), így legalább azt nem kell a végén elmosogatnod, csak beküldöd a kukába a papírt.

Nudli készítése

Nudli

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 80 dekagramm krumpli
  • 1 darab tojás
  • 30 dekagramm liszt
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál olvasztott vaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit megfőzzük, majd forrón áttörjük, és megvárjuk, amíg kihűl. Ha forró krumplihoz adjuk a lisztet, akkor túl sokat vesz fel és nem lesz olyan finom a nudli.

Tehát a kihűlt krumplit összegyúrjuk a liszttel, sóval és a tojással, majd bőségesen lisztezett deszkán 1,5-2 centi vastag rudakat sodorgatunk a tésztából, amelyeket 1,5-2 centis darabokra vágunk fel.

Lobogó, forró vízben kell kifőzni. Ha feljön a víz tetejére, kész.

Kép forrása: wikimedia.org

Ezt is szeretjük