Krémes 30 perc alatt, és csak néhány alapanyag kell hozzá
Expressz málnás krémes

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Csodás tavaszi/nyári desszertet keresel

Mutatunk gyorsan egyet, amihez csak néhány alapanyag kell, és mindössze 30 perc. Hétvégi desszertnek, de felvágós vendégvárónak is tökéletesen megfelel. A lényeg, hogy jó alapanyagokat használjunk hozzá.

Leveles tésztából is lehet már vajjal készültet venni (az ára borsos kb. 600 Ft, de cserébe vajból van, Spar), a tejszín legyen 30%-os zsírtartalmú, állati eredetű (tökéletes a Lidl vagy az Aldi terméke), a mascarpone pedig sűrű (inkább Lidl). A málna természetesen más idénygyümölccsel is helyettesíthető.

Kép forrása: katucikonyha

Majdnem olyan egyszerű, mint a sütés nélküli, hideg sajttorta. Tulajdonképpen csak a keksz alapot kell kicserélni a leveles tésztára, és már helyben is vagyunk. 

Konyhatechnikai gyorstalpaló jön

Aki szokott leveles tésztával dolgozni, alighanem észrevette már, hogy elég könnyen feldudorodik sülés közben. Ez egyrészt jól tud jönni, ha pogácsa készül, (a légkeverés a tuti megoldás). Ha viszont éppen azt szeretnénk, hogy lapos korongjaink maradjanak, mint most, akkor kénytelenek vagyunk beavatkozni: a legjobb, ha egy másik tepsiből készítünk rá nehezéket. Pontos leírás a receptkártyában.

Expressz málnás krémes

expressz málnás krémes 650

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 27.5 dekagramm készre nyújtott leveles tészta
  • 20 dekagramm mascarpone
  • 2 deciliter hideg habtejszín
  • 12 dekagramm porcukor
  • 0.5 darab vaníliarúd
  • 10 dekagramm málna
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztából 24 egyforma kört szúrunk ki (kb. 5 cm-es átmérőjűen legyenek).

Ezeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és vékonyan megszórjuk kb. 2 dkg porcukorral. Ráborítunk egy másik sütőpapírt és egy sütőlemezt, így a tésztakorongok nem emelkednek meg sülés közben. 200 fokos sütőben 15 percig sütjük. Az utolsó percekben érdemes ellenőrizni, nehogy megégjenek a lapok.

A kész korongokat hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük a maradék porcukor felével. A krémsajthoz adjuk a vanília kikapart magjait, és robotgéppel fellazítjuk. Beleforgatjuk a tejszínhabot.

A krémet csillagcsövű habzsákba töltjük, és adagonként 3 tésztalap közé nyomjuk. Az elkészült tortácskákat krémmel és málnával díszítve tálaljuk.

Kép forrása: katucikonyha

Ezt is szeretjük