Nutella helyett ezt próbáltad már? Édesszájúak, gyertek!

Kenheted kenyérre, teheted sütibe, mehet tésztára

Belsőolga 2018. június 17.

Marcipán, mogyoró vagy mandula és friss menta, ennyi kell csak, és süteményekhez, tésztákhoz, vagy egyszerűen csak kenyérre kenve, nutella helyett kész is van a kiváló megoldás az édesszájúaknak.

Ha onnan nézzük, ez tulajdonképpen pesztó, csak vannak olyan növények, amelyeknek sokkal jobban áll a cukor, mint a só. Ilyen például a menta, ami szerencsére egy roppant invazív növény: ha egyszer volt a kertben egy mentabokrod, akkor neked lesz is mentabokrod, amíg csak el nem adod a házat.

edes_peszto.jpg

Fotó: Shutterstock

Miből is áll össze az édes pesztó? Nos, kell hozzá valami zöld, ami most a menta lesz. A sós pesztóknál használt parmezán szerepét az édes pesztóban a marcipán fogja betölteni, fenyőmag helyett használjunk mogyorót vagy mandulát, de ha végképp nincs otthon semmi ilyesmi, ne izguljunk, a marcipán úgyis mandulából készült. Hígításnak pedig jól jön bármilyen gyümölcslé, mi a receptbe narancslevet írtunk, de te csak kísérletezz nyugodtan!

Sütialapanyaggá is előléphet

Ebből is látszik, hogy az édes pesztó legalább olyan változatos műfaj, mint a sós barátja, és legalább ugyanolyan sokoldalúan felhasználható. Kenhetjük egyszerű sütemények tetejére, és megkoronázhatjuk szeletenként egy szem eperrel, málnával, vagy más idénygyümölccsel. Keverhetjük hideg sajttortába, vagy egyszerűen csak tegyük tésztára - a magyar konyhából egyáltalán nem idegen az édes tészta, és a gyerekek szemében is nagyon nő tőle az ázsiónk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr1514032118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.