Szuper trükk: így magozd a cseresznyéd trancsír nélkül, hogy szép maradjon

Cseresznyemagozás szívószállal: a konyhai trükk, ami bevált

Belsőolga 2018. június 21.

Ma egy olyan konyhai trükköt mutatunk nektek, amitől mindannyian fellelkesedtünk a kipróbálásakor, de még az operatőrünk, István is elismerte, hogy ennek tényleg van értelme, pedig ő aztán semmiképpen sem erről híres. Videósorozatunknak nem titkolt célja, hogy megóvjunk benneteket az idétlen próbálkozásoktól, és a talmi trükköktől. Mondhatni, helyettetek bukunk el, mintegy közszolgálatilag. Ezúttal azonban győztünk.

Cseresznyemagozásról van szó. Cseresznyét (meggyet) alapból kétféleképpen szoktunk magozni: vagy kézzel, ami egy roppant undok dolog, fröccsen a piros lé, és mindent beterít, vagy pedig meggymagozó szerkezettel, ami nem kevésbé undok dolog, lásd fent, csak talán egy kicsivel gyorsabb. És még a cseresznye is egy csúnya paca lesz utána, amit nem tennénk a muffinunk tetejére.

cseresznyemagozas_szivoszallal.jpg

Ezzel szemben, ha szívószállal magozzuk, a cseresznye gyönyörűen egyben marad (az alján lévő lyukat vissza tudjuk zárni), a módszerről pedig, kipróbálás után elmondhatjuk, hogy meglepően gyors, és élvezetes. Igen, mi élvezni szoktuk a konyhai műveleteket, ezért csinálunk gasztronómiai újságot, ahelyett, hogy bőrt tímárolnánk, például.

Természetesen hoztunk nektek egy másik módszert is, amit szintén egy virális foodhack videóban láttunk: a biztosítótűvel magozást. Nézzétek a videónkat, és tapasztaljatok közvetve, rajtunk keresztül!

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr6314045618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.