Mediterrán kedvencünk: fűszeres olívaolajban eltett fetasajt
Sokáig eláll, sok mindenre jó, és bármikor előkapható az olívaolajban eltett feta

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Extraszűz olívaolajban marinált, fűszeres fetasajt, friss bagett, és egy pohár finom, száraz fehérbor - amilyen egyszerű, olyan finom és szexi vacsora nyári, teraszon ücsörgős estékre. Ráadásul még különösebb előkészületeket sem igényel, hiszen a feta olívaolajban eltéve nagyon-nagyon sokáig eláll a hűtőszekrényben, így bármikor előkapható.

A fetasajt kockák fűszeres olívaolajban eltéve olyan univerzális alapétel, aminek mindig lennie kell otthon. Kenhetjük kenyérre, tehetjük spagettire, vagy salátába, mindenképpen nagyon finom lesz. Ráadásul ezerféleképpen elkészíthetjük, fűszerezhetjük, gazdagíthatjuk kedvünkre.

feta olivaolajban 1

Fotó: Shutterstock

Az alap fűszereken kívül (fokhagyma, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, egész bors), tehetünk mellé olajbogyót, szárított paradicsomot, citromhéj csíkokat, aszalt vörösáfonyát, vagy amihez éppen kedvünk támad. Ereszd el nyugodtan a fantáziádat, a sós sajt, a fűszerek és az édes gyümölcs mindenképpen izgalmas összhangot adnak majd ki.

Elkészíteni is könnyű

Az elkészítés menete is rendkívül egyszerű. 1x1x1 cm-es, (vagy hasonló) kockákra vágjuk a fetasajtot, a fűszerekkel és a többi hozzávalóval együtt vegyesen egy üvegbe szórjuk, majd felöntjük extraszűz olívaolajjal. Pirítóssal, salátában, tésztán, sült húsokhoz isteni.

Amikor kifogyott belőle a feta, a visszamaradt, finom fűszeres olajban még mindig pácolhatsz és süthetsz húsokat, vagy mártogathatsz bele friss bagettet. Hozzá az elmaradhatatlan borral mesés étel lesz.

Adatokat most nem adunk meg, vegyél egy darab fetát, egy üveg extraszűz olívaolajat, meg amit még bele szeretnél tenni. Vágd össze a fetát, tegyél mindent egy üvegbe, és öntsd fel az olívaolajjal. Kész is vagy, de egy hét múlva sokkal finomabb lesz, mint elkészítés után, mivel addig összeérnek az ízek.

Ezt is szeretjük