A legnyáribb étel: cukkinis lecsó virslivel

Isteni vacsora fél óra alatt: a cukkinis lecsó

Belsőolga 2018. június 29.

Lecsót bármikor ehetünk, és szoktunk is, mivel az egyik legegyszerűbb ételek egyike. Hála a korszerű élelmiszeriparnak, lecsó nem akkor van, amikor érik a paradicsom meg a paprika, hanem amikor leemeljük a polcról a lecsós üveget. A cukkiniszezon viszont határozottan feldobja ezt a lehetőséget, főzzél lecsót cukkinivel, és húsz perc alatt kész is az ebéd, vagy vacsora!

A cukkinis lecsó olyan friss, nyári étel, hogy az ember legszívesebben azonnal fürdőgatyára vetkőzne, és beállna a kerti slag alá, mint gyerekkorában. Természetesen a magyar cukkinis lecsó nem tévesztendő össze a francia unokatesójával, a ratatouille-jal, ami a maga nemében kellemes étel, de hát a Földnek erről a szegletéről könnyű belátni, a lecsó, az füstölt szalonna zsíron indul, nem olívaolajon.

cukkinis_lecso.jpg

A paradicsomon és a paprikán kívül csak a szezonnak köszönhetően teszünk a lecsóba cukkinit, viszont, ahogy tapasztalni is fogjátok, mindenképpen jót tesz az ízének és az állagának is. Fűszerezni különösebben nem kell, a hagyma és a fokhagyma elintézi, amit kell.

Virslivel az igazi!

A cukkinis lecsóhoz nem megy a tojás. Fájdalom, erről le kell mondani (bár, igazad van, a saját cukkinis lecsódba azt teszel, amit te akarsz), a virsli viszont remekül kiegészíti. Szerintem barna rozskenyérrel az igazi, de van, aki a fehérkenyérre esküszik. Szerinted melyikkel jobb?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.hu/api/trackback/id/tr914059814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.