Főzés nélkül, villámgyorsan kész a joghurtos uborkaleves
A nagy melegben mindannyiunk barátja a kapros uborkaleves

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A joghurtos uborkaleves igazi kánikulai étel: nemcsak maga a leves hűsít, de még a tűzhelyet sem kell bekapcsolni hozzá. Máris a barátunk. Ráadásul, ha még abba is belegondolunk, hogy a munka nagy részét a turmixgép végzi el helyettünk, rögtön minden nap ilyet szeretnénk enni. És még fogyunk is tőle.

Végre egy sós leves, ami legalább olyan hűsítő, mint egy hideg gyümölcsleves, csak ezzel sokkal kevesebb a macera. Egyszerűen meg kell hámozni az uborkát, nagyjából feldarabolni, a hozzávalókat betenni a turmixgépbe, és már kész is a leves.

Ha hideg hozzávalókból dolgoztunk, még hűteni sem kell tálalás előtt. Márpedig valószínűleg a joghurtot és a tejfölt a hűtőszekrényből vettük elő, egy liter hideg folyadék pedig alaposan lehűti még a szabadban tárolt uborkát is.

Csak lazán a fűszerekkel

A fűszerekkel játszhatsz kedvedre. Hagyományosan nálunk az uborka fűszere a fokhagyma és kapor, de ha te szívesen kipróbálnál valami mást is, hát hajrá! Szerintünk jól áll neki a bazsalikom (minek nem?), sőt, a kakukkfüvet és a mentát is el tudjuk hozzá képzelni, de akkor is jó lesz a végeredmény, ha az eredeti receptnél maradsz.

Fotó: Shutterstock

Hideg joghurtos uborkaleves

uborkaleves

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 80 dekagramm uborka
  • 1 liter joghurt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 darab kapor
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Az uborkát meghámozzuk, és random darabokra vágjuk. A fokhagymával ugyanígy járunk el. Beletesszük mindkettőt a mixerbe.

Beleöntjük a joghurtot, a tejfölt, és a többi hozzávalót is, kivéve egy szép szál kaprot, amit félreteszünk díszítésnek, de díszíthetjük más fűszernövénnyel is, ha akarjuk. Turmixoljuk. Kész. Tényleg ennyi volt, jó étvágyat hozzá!
Ezt is szeretjük