Túrópogácsa élesztő nélkül: a legjobb pogácsát gyerekjáték elkészíteni
Túrópogácsa élesztő nélkül

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Természetesen minden túrópogácsák alapja az ugyanannyi túró, liszt és vaj egy kis sóval, de ez annál kicsit könnyebb, nagyobb, finomabb.

Az évtizedek futnak, a világ változik, de a pogácsa örök: nincs parti, összejövetel, vendégvárás pogi nélkül. Pláne, ha ismerünk egy jó receptet, amit hamar össze lehet dobni, és nem kell egy napon át, háromszor keleszteni, meg pihentetni.

A túró felét szeretem juhtúróra cserélni, a tésztát pedig gazdagíthatjuk friss zöld fűszerekkel. Az adag sokszorozható, a kész pogikból pedig bedobhatunk párat a fagyasztóba is.

Fotó: katucikonyha

Lazíts, és vedd elő a derelyemetszőt!

Lusták természetesen tovább fokozhatják a tempót, ha nem pogácsaszaggatóval dolgoznak, hanem késsel vagy derelyemetszővel kockákra vágják a tésztát. Így nincs lehulló rész, nem kell újra összegyúrni és nyújtani, csak pakolni a tepsire, a kis kuktánk (ha van), pedig kenheti és szórhatja a tetejét. Biztos sikerélmény.

A legfinomabb túrópogácsa

a világ legjobb túrópogácsája 650

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 12.5 dekagramm túró
  • 12.5 dekagramm juhtúró
  • 25 dekagramm liszt
  • 25 dekagramm hideg vaj
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 darab tojás
  • 5 dekagramm reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A túrót, a vajat, a lisztet, a sütőport és a sót egy tálba mérjük. A tojást elhabarjuk, a felét a tésztához adjuk, a másik felét eltesszük a teteje megkenéséhez. A hozzávalókból ruganyos tésztát gyúrunk, és hűtőbe tesszük legalább egy órára. A pihentetés után, lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A tetejüket megkenjük a félretett tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 15-17 perc alatt készre sütjük.
Ezt is szeretjük